Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ir vėl ant to paties grėblio: Pigu.lt galima įsigyti antsiuvą su Rusijos herbu

Internetinė parduotuvė Pigu.lt sulaukė ne vienos kritikos strėlės dėl to, kad joje vis atsiduria rusiškos prekės. Nors įmonė žadėjo užkirsti tam kelią pasitelkusi dirbtinį intelektą, akyli pirkėjai ir toliau randa nederamų prekių – šį kartą parduotuvėje rastas antsiuvas su Rusijos herbu.
Pigu.lt internetinis puslapis
Pigu.lt internetinis puslapis / 15min koliažas

Pigu.lt platformoje, kuri vadinama prekybos centru internete, prekiauja tūkstančiai skirtingų pardavėjų, dirbančių Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos rinkose.

15min rašė apie tai, kad užsisakęs prekę iš estų įmonės, lietuvis jos sulaukė iš Rusijos. Kiek anksčiau aprašėme istoriją ir apie tai, kad platformoje prekiauta kamuoliais su rusišku užrašu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirkęs iš estų, bet prekės sulaukęs iš Rusijos vyras pratrūko: Pigu.lt privertė mane mokėti Putinui“

TAIP PAT SKAITYKITE: Pigu.lt – kamuoliai su rusišku užrašu: sulaukė ironijos ir pasipiktinimo socialiniuose tinkluose

Dabar vienas 15min skaitytojas pasidalijo su portalu nuoroda, kurioje matyti, kad šioje platformoje prekiaujama antsiuvu su Rusijos herbu.

Ekrano nuotr. /Antsiuvas Pigu.lt
Ekrano nuotr. /Antsiuvas Pigu.lt

Pasitelkė dirbtinį intelektą

Prieš kurį laiką 15min portalui Pigu.lt komunikacijos vadovo Nerijaus Mikalajūno pasiteiravus, ar po tiek atvejų, sulaukusių klientų pasipiktinimo, pagaliau bus imtasi veiksmų, šis pripažino, kad akivaizdu, jog platformos algoritmų ir asmeninio patvirtinimo sistema nebuvo pakankama.

„Pradėjome reikšmingai tobulinti tūkstančių pardavėjų pateikiamų prekių patvirtinimo procesą. Tam, kad klaidos tvirtinant prekes, kurių mūsų prekybos sistemoje šiuo metu yra jau daugiau nei 3,5 milijono, nesikartotų, 2024 pasitelksime dirbtinį intelektą“, – patikino N.Mikalajūnas.

Pasak jo, tai aukščiausias įmonės prioritetas, padėsiantis užtikrinti tinkamą prekybos platformos prekių asortimentą.

„Kol sistemos diegiamos, nuodugnesniam tikrinimui skyrėme papildomus pajėgumus“, – tvirtino jis.

Tačiau pasiteiravus, kodėl minėtas antsiuvas pasiekė „dienos šviesą“, N.Mikalajūnas teigė, kad priežastis ta pati – tūkstančiai pardavėjų kasdien įkelia itin daug prekių ir ši tiesiog „praslydo“. Atstovas žadėjo, kad ši prekė bus išimta.

„Tik laiko klausimas, kada tokios parduotuvės bus atidžiau reguliuojamos“

Pasikartojančias situacijas įvertino ir laisvai samdomas prekių ženklų strategas Vaidotas Valantiejus.

Jo teigimu, skaitmeninių platformų moderavimas yra aktuali problema visame pasaulyje.

„Socialiniai tinklai nespėja moderuoti turinio, el.prekybos platformos nesugeba tinkamai moderuoti prekių pasiūlos. Su panašiomis problemos susiduria, ko gero, daugelis panašių el.prekybos platformų. Nors tokie nutikimai kenkia prekės ženklo įvaizdžiui, el.prekybos platformos dažnai veikia kiek kitokiu principu – pasitelkiant socialinius tinklus bei duomenis apie vartotojus, stengiasi patenkinti jau esamą paklausą ir pateikti patrauklesnį kainos pasiūlymą“, – aiškino V.Valantiejus.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vaidotas Valantiejus
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vaidotas Valantiejus

Anot specialisto, dėl to, tikėtina, vidinės motyvacijos atidžiau moderuoti pasiūlą gali ir pritrūkti.

„Natūralu, jog artimoje ateityje el.prekybos platformos taps atidžiau reguliuojamos įvairių institucijų. Jau šiandien kalbame apie Europos Komisijos spaudimą socialiniams tinklams. Laiko klausimas, kada panašios diskusijos iškils ir apie el.prekybos platformų atsakomybę už pasiūlą“, – perspėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas