„Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad ryžių skonio savybės yra pakitusios ir juntamas nebūdingas kartus skonis. Dėl kartaus skonio ryžių košės buvo gautas ir vartotojos nusiskundimas, kuris įtrauktas į bendrą VMVT specialistų vykdomą tyrimą, vartotoja jau informuota, kad jos skundas pagrįstas“, – teigiama VMVT pranešime.
VMVT nurodo tęsianti „Mamuko“ produktų liniją gaminančios įmonės patikrinimą, ji priskirta prie padidintos rizikos grupės. Tarnyba pateikia ir detalią informaciją apie „Mamuko“ produkcijos grąžinimo galimybes:
Vartotojai, įsigiję nurodytų partijų „Mamuko“ produkcijos, gali ją gražinti pardavėjui ir susigražinti sumokėtus pinigus:
„Ekologiškos ryžių kruopytės“, tinkamumo vartoti terminas iki 2017-12-23,
„Ryžių kruopytės”, tinkamumo vartoti terminai iki:
2017-07-05,
2017-08-09,
2017-09-22,
2017-10-14,
2017-11-02,
2017-11-10,
2017-11-10,
2017-12-13,
2018-05-10,
„Ekologiška spelta kviečių, grikių, ryžių kruopyčių”, tinkamumo vartoti terminai iki:
2017-07-11,
2017-09-26,
2017-10-21,
2017-11-03,
2017-11-29,
2017-12-16,
2018-01-03,
2018-05-10.
„Mamuko“ prekės ženklą valdanti bendrovė UAB „Biogami“ penktadienio vakare išplatino pranešimą spaudai.
„Apie tai, kad bendrovė priskirta prie padidintos rizikos įmonių grupės bei turi išimti iš rinkos tam tikrus gaminius – neturime jokios oficialios informacijos iš VMVT. Apie tai sužinojome tik jūsų dėka. Reiškiame didelį susirūpinimą dėl tokios VMVT pozicijos mūsų bendrovės atžvilgiu bei šiuo metu ją vertiname teisiškai. Išsami bendrovės pozicija bus pateikta kitą savaitę, įvertinus visus VMVT veiksmus bei paskelbtą informaciją. Turimi pirminiai duomenys kelia labai rimtas abejones VMVT paskelbtos informacijos tikroviškumu“, – sako bendrovės UAB „Biogami“ atstovas Andrejus Rudanovas.