Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išmaniųjų skaitiklių konkursą laimėjo „Sagemcom Energy & Telecom“

Išmaniųjų elektros skaitiklių konkurso laimėtoja pripažinta Prancūzijos bendrovė „Sagemcom Energy & Telecom SAS“, pasiūliusi 77,3 mln. eurų (be PVM) kainą, pranešė elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).
Net ir kelių litų per mėnesį sąskaita už bendrųjų patalpų apšvietimą verčia ieškoti būdų, kaip būtų galima dar sutaupyti.
Net ir kelių litų per mėnesį sąskaita už bendrųjų patalpų apšvietimą verčia ieškoti būdų, kaip būtų galima dar sutaupyti. / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Bendrovė pabrėžia, kad tai nereiškia, jog sprendimas dėl sutarties pasirašymo jau priimtas. Ją numatoma pasirašyti antrąjį ketvirtį, laimėtojui sėkmingai pademonstravus pasiūlytų skaitiklių ir sistemų praktinį atitikties įrodymą bei jį gavus strateginius sandorius tikrinančios vyriausybinės komisijos išvadą.

Pagal sutartį rangovas turės patiekti iki 1,2 mln. išmaniųjų skaitiklių, pateikti duomenų surinkimo bei valdymo informacinių technologijų sprendimą ir jį įdiegti bei 10 metų palaikyti.

Bendra projekto vertė siekia iki 150 mln. eurų.

Išmanieji skaitikliai gyventojams, kurie per metus naudoja daugiau nei 1 tūkst. kWh elektros bei visoms verslo įmonėms, bus pradėti diegti šių metų pabaigoje, o baigti iki 2023 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas