Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijos teismas: tris litrus alaus per pietus išgėręs elektrikas iš darbo atleistas nepagrįstai

Ispanijos teismas nusprendė, kad įmonė nepagrįstai atleido elektriką, kuris darbo dieną per pietus išgėrė daugiau kaip tris litrus alaus.
Alus
Alus / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, įmonei nepavyko įrodyti, kad vyras buvo „neblaivus, apsvaigęs ar girtas" ir negalėjo dirbti savo darbo.

„Teismas pietrytiniame Mursijos regione nustatė, kad bendrovė nesugebėjo pagrįsti sprendimo jį atleisti ir nurodė grąžinti vyrą į darbą arba išmokėti jam 47 tūkst. eurų kompensaciją“, – rašo „The Guardian“.

Vyras, kuris bendrovėje dirbo 27 metus, buvo atleistas 2021 m. rugsėjį po to, kai darbdavių pasamdytas privatus detektyvas kelias liepos dienas sekė jį ir jo vairuojamą mikroautobusą.

123RF.com nuotr./Privatus detektyvas
123RF.com nuotr./Privatus detektyvas

Kaip teigiama jo atleidimo iš darbo laiške, liepos 5 d. vyras ir vienas iš jo kolegų buvo pastebėti 8.27 val. ryto sustoję išgerti bare, nors detektyvas nepatikslino, ar buvo vartojami alkoholiniai gėrimai.

Tą dieną per pietus vyriškiai nusipirko duonos kepalą, šiek tiek maisto bei alkoholinių gėrimų. Vėliau tą pačią popietę sekamas darbuotojas išgėrė ne vieną skardinę alaus, o po to nuvažiavo atgal į bendrovės bazę Mursijoje ir ten paliko mikroautobusą.

„Po dviejų savaičių jis ir du jo kolegos buvo pastebėti per pietų pertrauką išgėrę septynis litrus alaus. Vėliau tą pačią dieną vyras buvo pastebėtas išgėręs dar dvi 330 mililitrų talpos skardines alaus, po to išgėrė dar vieną ir grįžo atgal į bendrovės biurą. Po šešių dienų jis buvo pastebėtas prieš pietus išgeriantis 330 mililitrų talpos butelį alaus, o po to prie valgio išgėrė tris taures raudonojo vyno. Vėliau jis išlenkė dar šlakelį brendžio“, – teigė privatus detektyvas.

Laiške vyrui buvo pranešta, kad jis atleidžiamas iš darbo už „besikartojantį ir besaikį alkoholio vartojimą darbo metu, kuris kėlė pavojų jo ir jo kolegų fizinei gerovei“.

Tačiau teismas nustatė, kad bendrovės veiksmai buvo nepagrįsti.

„Privatus detektyvas nė karto neužsiminė apie neblaivumo ar nerangumo požymius vaikštant“, – sakoma teismo sprendime.

123RF.com nuotr./Elektrikas matuoja varžą
123RF.com nuotr./Elektrikas matuoja varžą

„Taip pat neįrodyta, net ir netiesiogiai, kad elektriko fiziniai ir protiniai gebėjimai buvo sumažėję ar susilpnėję jam vykdant darbo užduotis, taip pat kad jam buvo sunku vairuoti įmonės mikroautobusą darbo dienos pabaigoje“, – teigiama teismo nutartyje.

Teismas taip pat nurodė, kad alkoholis buvo vartojamas beveik išimtinai per darbo dienos pertraukas, o vyras ir jo kolegos gėrė valgio metu ir jiems reikėjo „atsigaivinti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas