Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išrinkti nauji Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos viceprezidentai

Rugsėjo 6 d. Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) prezidiumo posėdyje ketverių metų kadencijai išrinkti viceprezidentai ir pristatytos strateginės veiklos kryptys, rašoma pranešime žiniasklaidai.
 Eugenijus Valatka
Eugenijus Valatka / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Kaunas Verslas

Birželio mėnesį naujuoju KKPDA prezidentu tapusio Mariaus Horbačausko siūlymu prezidiumas patvirtino 3 viceprezidentus.

Naujaisiais organizacijos viceprezidentais tapo KTU rektorius Eugenijus Valatka, UAB „Gaschema“ generalinis direktorius Valdemaras Vareika ir UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

„V.Vareika yra tradicinės pramonės atstovas. L.Skardžiukas atstovauja dideliam transporto ir paslaugų sektoriui. E.Valatka – mokslo bendruomenės atstovas. Viceprezidentai atstovauja pagrindines sritis, kurios siejasi su asociacijos misija“, – teigė KKPDA prezidentas M.Horbačauskas.

Pagrindine strategine asociacijos veiklos kryptimi taps pramonės transformacija ir konkurencinių pranašumų sukūrimas. Pramonės laukia daug iššūkių, sprendžiant strateginius aplinkosaugos ir klimato kaitos klausimus, spartinant įmonių technologinį atsinaujinimą ir inovacijų diegimą.

Todėl žiedinė ekonomika, žalioji ekonomika, CO2 emisijos mažinimas, skaitmenizacija taps esminėmis darbotvarkės temomis, kurios bus nagrinėjamos artimiausiu metu.

Dėmesys bus skiriamas verslo ir mokslo bendradarbiavimui mokslinių tyrimų srityje ir pramonės transformavimo procese ieškant efektyvių sprendimų, siūlymų pateikimui valstybinėms institucijoms aktualiais švietimo, praktinio verslumo ugdymo mokyklose, darbuotojų rengimo klausimais.

Asociacijos veikla taip pat bus nukreipta į dalyvavimą švietimo įstaigų karjeros dienose, praktinio verslumo įgūdžių perteikimą Lietuvos mokiniams ir ekonomikos mokytojams, mokinių supažindinimą su verslumo idėjomis, studentų praktikas.

KKPDA toliau atstovaus narių interesus, dalyvaus Kauno regiono savivaldybių verslo, trišalėse tarybose, Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos partnerių grupės veikloje, formuos ir teiks siūlymus dėl teisės aktų tobulinimo ar naujų rengimo, informuos visuomenę apie asociacijos veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas