Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija pradėjo tyrimą dėl „Google“ ir „Apple“ debesų kompiuterijos paslaugų

Italijos konkurencijos priežiūros tarnyba pirmadienį pranešė pradėjusį tyrimą technologijų milžinių „Google“, „Apple“ ir „Dropbox“ atžvilgiu dėl galimos nesąžiningos komercinės praktikos, susijusios su jų debesų kompiuterijos paslaugomis.
„Google“
„Google“ / Vida Press nuotr.

Iš viso pradėti šeši tyrimai dėl „Google Drive“, „Apple iCloud“ ir „Dropbox“, pranešė konkurencijos ir rinkos priežiūros tarnyba „Autorita garantija della Concorrenza e del Mercato“ (AGCM).

„Procesas yra susijęs su galimai nesąžininga komercine praktika ir galimu nesąžiningų sutarčių sąlygų nuostatų egzistavimu“, – sakoma AGCM pranešime.

„Google“ ir „Apple“ atžvilgiu pradėti tyrimai skirti įvertinti „nepakankamą informavimą arba neinformavimą apie vartotojų pateiktų duomenų rinkimą ir komercinį naudojimą“, nurodė institucija.

Tyrėja įtaria, kad vartotojai, norėdami naudotis debesų duomenų saugojimo paslaugomis, „negali išreikšti sutikimo“ dėl įmonių, naudojančių jų duomenis komerciniais tikslais.

„Dropbox“ atžvilgiu pateiktas toks pats skundas, be to, bendrovės veikla yra tiriama dėl to, kad bendrovė nepateikia vartotojams aiškios ir lengvai prieinamos informacijos apie sutarčių nutraukimo sąlygas ar sąlygų persvarstymą.

Prieš metus kelios Europos šalys nustatė mokesčius vadinamajai GAFA grupei – „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“.

Technologijų milžinės yra kaltinamos nesąžiningai išnaudojus mokesčių taisykles, leidžiančias deklaruoti pelną mažų mokesčių rojuose, tokiu būdu atimant mokesčių dalį iš kitų vyriausybių.

Visgi JAV priešinasi tokiems mokesčių planams sakydama, kad tai reiškia JAV įmonių diskriminaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas