Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įvairovė ne tik apie lytį: „Problematonas“ sieks į startuolių pasaulį pritraukti įvairius talentus

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis naujo formato renginys „Problematonas“ kvies visus norinčius pamėginti kurti startuolius, sprendžiančius realias problemas, rašoma „Problematonas“ pranešime žiniasklaidai.
Problematonas
Problematonas / Organizarorių nuotr.

Visą artėjantį savaitgalį naujuosiuose ISM vadybos ir ekonomikos universiteto rūmuose konkurso dalyviai mėgins rasti sprendimus įvairioms problemoms - nuo šiuolaikinių verslo iššūkių iki būdų klimato kaitos padariniams mažinti.

„Šiandienos startuolių ekosistemoje matome aiškią tendenciją, jog neužtenka idėjų, kurios siūlytų įprastus sprendimus - kažką padaryti greičiau, efektyviau ar pigiau. Technologijų sektorius jau žengia į pačias įvairiausias sritis, nuo meno pasaulio iki biotechnologijų. Tai tampa iš tiesų esmingai pasaulį keičianti industrija. Mūsų patirtis organizuojant panašaus tipo renginį „AI Camp“ rodo, jog komandos, sudarytos iš kelių sričių profesionalų, generuoja ypatingai stiprias idėjas“ - sako Tomas Dirvonskas, „Problematono“ sumanytojas.

Vieną pirmųjų pasaulyje dirbtinio intelekto hakatonų „AI Camp“ laimėjo komanda, sukūrusi sistemą, galinčią padėti diagnozuoti ligas itin ankstyvose stadijose. Komandoje jėgas sujungė tiek technologijų srities ekspertai, tiek medicinos pasaulio atstovai. Ši idėja tapo vienu iš impulsų dirbtinio intelekto startuoliui „Oxipit“, neseniai paskelbusiam apie naują 3.5 mln. eurų investiciją.

Šiemet „Problematono“ namais taps renginio partnerio, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto rūmai, šiais metais atvėrę duris visuomenei. Tai ne tik ypatinga dvasia kvėpuojanti lokacija, bet ir simbolis, jog startuoliams bei visiems kuriantiems atsiveria ir akademinė bendruomenė.

“Džiaugiamės būdami šio inovatyvaus formato renginio partneriu. ISM universitete tikime kūrybiškumu ir verslumu. Čia nebijome laužyti stereotipų ir šiandienos problemas matome kaip ateities galimybes. Svarbiausia mūsų vertybė yra bendruomenė, o „Problematonas“ būtent ją ir telkia, suteikdamas puikią galimybę įvairių sričių ir patirčių žmonėms spręsti aktualias pasaulio problemas.” - sako ISM vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Dalius Misiūnas.

Balandžio 21-ąją „Problematonas“ startuos nuo mini konferencijos, kuri bus atvira ir nemokama visiems užsiregistravusiems. Konferencijoje savo patirtimi pasidalins tokie pranešėjai, kaip technologijų filosofas Tariq Krim bei Ida Tin, viena iš ryškiausių moterų startuolių ekosistemoje, termino „Femtech“ autorė.

„Problematonas“ vyks balandžio 21 – 23 dienomis, naujuosiuose ISM universiteto rūmuose, Gedimino pr. 7. Daugiau informacijos: www.problemathon.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas