Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bidenas pasiūlė atsisakyti pelno mokesčio padidinimo

JAV prezidentas Joe Bidenas, siekdamas užsitikrinti respublikonų paramą savo infrastruktūros modernizavimo planui, pasiūlė atsisakyti pelno mokesčio padidinimo, tačiau nustatyti minimalų 15 proc. pelno mokestį, ketvirtadienį pranešė JAV žiniasklaida.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su diskusijomis, „The Washington Post“ pranešė, kad pasiūlymas buvo pateiktas privačiame Baltųjų rūmų susitikime su respublikonų senatore Shelley Moore Capito, prezidentui ieškant opozicijos paramos jo išlaidų planams.

Siekdamas rasti lėšų finansuoti siūlomą infrastruktūros atnaujinimo planą, J. Bidenas anksčiau siūlė padidinti viršutinę pelno mokesčio ribą iki 28 proc., koka buvo iki 2017 metų, kai pritariant respublikonams mokestis buvo sumažintas iki 21 proc., o opozicinė partija griežtai priešinasi šiam siūlymui.

Peržiūrėtas prezidento planas siūlo 1 trln. JAV dolerių išlaidas, finansuojamas iš naujo minimalaus pelno mokesčio, kuris būtų taikomas pelningoms, bet federalinei vyriausybei mažai mokesčių mokančioms korporacijoms, teigiama pranešime.

„Prezidentas Ovaliajame kabinete priėmė senatorę S.M.Capito ir įvyko konstruktyvus ir nuoširdus pokalbis apie tai, kaip mes galime paskatinti ekonomikos augimą ir gauti naudos amerikiečių vidurinei klasei investuodami į savo infrastruktūrą. Susitarta pratęsti pokalbį penktadienį“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime, paskelbtame po trečiadienį įvykusio susitikimo.

J. Bidenas jau seniai pabrėžė, kad korporacijos turi „sumokėti savo tikrą mokesčių dalį“, ir pažadėjo nedidinti mokesčių amerikiečiams, uždirbantiems mažiau nei 400 tūkst. JAV dolerių per metus.

JAV lyderis, rinkimų kampanijos metu pabrėžęs savo gebėjimą dirbti su respublikonais, pasiūlė didesnį nei 2 trln. JAV dolerių vertės planą, leisiantį sukurti darbo vietų investuojant į kelių ir tiltų atnaujinimą ir statybą, taip pat finansuojant ekologiškas technologijas, plečiant plačiajuosčio interneto prieigą ir dienos priežiūros paslaugas bei sutvarkant vandens tiekimo sistemas.

Visgi respublikonai nori mažesnio ir siauresnio įstatymo projekto, skirto tik tradiciniams viešųjų darbų projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas