Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonija kartu su Taivano TSMC įgyvendins 338 mln. JAV dolerių vertės lustų projektą

Japonija pasirašė 338 mln. JAV dolerių vertės puslaidininkių tyrimų projektą, kuriame pažangiausias lustų technologijas kurs kartu su rinkos lydere „Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC).
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taivano mikroschemų gamybos įmonės yra vienos didžiausių ir pažangiausių pasaulyje, o projektu bus siekiama padidinti Japonijos konkurencingumą šiame svarbiame sektoriuje.

Pastaruoju metu viso pasaulio pramonė susiduria su puslaidininkių trūkumu, kuris jaučiamas įvairių produktų gamyboje, ypač lengvųjų automobilių.

Maždaug 20 Japonijos įmonių dalyvaus kartu su TSMC įgyvendiname projekte, kurio vertė yra 37 mlrd. jenų, o vyriausybė padengs šiek tiek daugiau nei pusę projekto išlaidų, antradienį naujienų agentūrai AFP teigė Tokijo ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerijos pareigūnas.

Tyrimai visų pirma bus sutelkti į 3D lustų surinkimo technologijas, leidžiančias sukurti pažangesnius, bet nedidelio dydžio komponentus.

COVID-19 pandemijos paskatintas buitinės elektronikos, kurioje naudojami puslaidininkiai, paklausos padidėjimas lėmė lustų tiekimo krizę, kurią dar labiau pagilino šalčio banga JAV šią žiemą, sausra Taivane ir gaisras Japonijos „Renesas“ gamykloje.

Puslaidininkiai yra esminė šiuolaikinių technologijų dalis, naudojama įvairiuose gaminiuose, pradedant išmaniaisiais telefonais, baigiant žaidimų konsolėmis ir naujais automobiliais – būtent pastarųjų gamyboje jaučiamas didžiausias puslaidininkių trūkumas.

Šią vasarą Cukuboje, netoli Tokijo, esančiame Nacionaliniame pažangaus pramonės mokslo ir technologijos institute bus pradėtos mokslinių tyrimų infrastruktūros statybos, pažymėjo pareigūnas, o projekto pradžia numatyta 2022 metais.

Projekto įgyvendinime dalyvaus ir Japonijos chemijos įmonės „Asahi Kasei“, „Mitsui Chemicals“ ir „Sumitomo Chemical“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas