Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos centrinis bankas paskelbė apie savo pirmąjį žaliąjį investicinį fondą

Japonijos centrinis bankas penktadienį paskelbė apie savo pirmąjį investicinį fondą, skirtą kovai su klimato kaita, šalies vyriausybei patvirtinus naujus tikslus tapti neutralia anglies dioksido išmetimo atžvilgiu iki 2050 metų.
 Japonijoje per pandemiją ne padaugėjo, o sumažėjo streso
Japonija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Bankas Japonija

Schema, kurios įgyvendinimas greičiausiai prasidės šiais metais, pratęs esamas programas, kuriomis siekiama skatinti ekonomikos augimą apskritai, pareiškė Japonijos bankas po dvi dienas trukusio posėdžio.

„Klimato kaitos klausimai gali turėti labai didelį poveikį ekonominės veiklos ir kainų pokyčiams, taip pat finansinėms sąlygoms vidutinės trukmės ir ilguoju laikotarpiu“, – sakoma pinigų politikos formuotojų pranešime.

„Bankas mano, kad parama privačiojo sektoriaus pastangoms šiais klausimais prisidės prie makroekonomikos stabilizavimo ilguoju laikotarpiu“, – pridūrė bankas.

Finansinės paramos priemonės pandemijos paveiktoms įmonėms taip pat buvo pratęstos šešiais mėnesiais iki 2022 metų kovo pabaigos.

Bankas savo kiekybinio švelninimo politiką paliko nepakeistą, pakartodamas, kad „atidžiai stebės COVID-19 poveikį ir, jei reikės, nedvejodamas imsis papildomų politikos švelninimo priemonių“.

Penktadienį paskelbti oficialūs duomenys parodė, kad gegužės mėnesį Japonijos vartotojų kainos pirmą kartą per 14 mėnesių šiek tiek pakilo, daugiausia dėl to, kad ūgtelėjo energijos kainos.

Japonija jau seniai mėgina pasiekti 2 proc. tikslinį infliacijos tikslą, kuris laikomą raktu į trečios pagal dydį pasaulio ekonomikos variklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas