Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos finansų grupė „Nomura“ patvirtino 2,3 mlrd. JAV dolerių nuostolius

Japonijos finansų grupė „Nomura Holdings“ antradienį patvirtino 2,3 mlrd. JAV dolerių siekiančius nuostolius fiskaliniais 2020–2021 metais, susijusiais su staigiu JAV rizikos draudimo fondo „Archegos“ akcijų išpardavimu.
Japonija
Japonija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį, kai fondas pardavė akcijų už mažiausiai 20 mlrd. JAV dolerių mėgindamas padengti įsipareigojimus savo skolintojams, pasaulio finansų rinkose ir institucijose kilo suirutė.

Nukentėjo virtinė didžiųjų skolintojų, įskaitant „Credit Suisse“, „Morgan Stanley“ ir keletą pagrindinių Japonijos bankų.

„Nomura“ apskaičiavo patyrusi maždaug 2 mlrd. JAV dolerių susijusių nuostolių.

Grupė tiesiogiai neįvardijo „Archegos“, sakydama tik tai, kad nuostoliai buvo susiję su „sandoriais, sudarytais su klientu iš JAV“.

Antradienį paskelbtame pranešime bankas teigė, kad „2021 metų kovo 31 dieną pasibaigusių metų konsoliduotuose finansiniuose rezultatuose įrašė 245,7 mlrd. jenų (2,3 mlrd. JAV dolerių) nuostolius).

Grupė taip pat pranešė, jog finansiniais metais, kurie pasibaigs 2022 metų kovo mėnesį, greičiausiai patirs dar maždaug 570 mln. JAV dolerių siekiančius nuostolius.

Šeimos valdomas rizikos draudimo fondas „Archegos“, kuriam vadovauja buvęs „Tiger Asia“ direktorius Billas Hwangas, pirko akcijas už iš bankų pasiskolintus pinigus.

Kai „Archegos“ negalėjo įvykdyti reikalavimų papildyti prekybos sąskaitą, tai sukėlė vieną didžiausių staigių nuostolių Volstryto istorijoje.

Praėjusiais finansiniais metais „Nomura“ pranešė, kad grupės grynosios pajamos sumažėjo 29 proc. iki 153,1 mlrd. jenų.

Pirmadienį „Nomura“ paskyrė naują JAV patronuojamosios įmonės, susijusios su nuostoliais, generalinį direktorių.

Bendrovė taip pat antradienį pranešė pradėjusi „plataus masto faktų tyrimą“, susijusį su nuostoliais, bei įvairias neapmokėtų pozicijų ir rizikos valdymo procesų peržiūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas