Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos „Renesas“ įsigis vokiečių ir britų lustų gamintoją „Dialog“ už 4,9 mlrd. eurų

Japonijos elektronikos gamintoja „Renesas“ planuoja įsigyti vokiečių ir britų valdomą varžovę „Dialog“ – puslaidininkių gamintoją ir „Apple“ tiekėją, – už 4,9 mlrd. eurų, pirmadienį paskelbė abi bendrovės.
Renesas
Renesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis „Dialog“ pareiškimu, „Renesas“ už kiekvieną „Dialog“ akciją šiais metais sumokės po 67,5 euro už akciją – maždaug 20 proc. daugiau nei akcijų kaina penktadienio prekybos sesijos pabaigoje.

Jau ne vienerius metus bendradarbiaujančios grupės gamina lustus automobilių pramonei, kurioje pastaruoju metu išaugo puslaidininkių paklausa.

Didžiosioms automobilių gamintojoms, tokioms kaip „Ford“, „General Motors“ ir „Volkswagen“, netgi teko trumpam nutraukti arba sustabdyti gamybą dėl puslaidininkių trūkumo, kuris iš dalies kilo dėl didelės lustų paklausos žaidimų konsolių ir kitos buitinės elektronikos gamybos sektoriuje koronaviruso pandemijos metu.

„Susivienijusios „Renesas“ ir „Dialog“ galės pasiekti platesnę klientų bazę, o joms atsivers papildomas augimo potencialas“, – sakoma dviejų bendrovių pranešime.

Įsigijimą dar turi patvirtinti akcininkai, taip pat įvairių šalių konkurencijos prievaizdės.

„Dialog“ yra gerai žinoma kaip specializuotų lustų bendrovės „Apple“ tiekėja, iš kurios 2017 ir 2018 uždirbo 75 proc. pajamų.

Vis dėlto „Apple“ paskelbus apie planus pačiai gaminti lustus, „Dialog“ akcijų kaina krito ir kilo klausimų dėl jos ateities.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje „Renesas“ direktorius Hidetoshi Shibata (Hidetošis Šibata) teigė, jog „Dialog“ ir toliau įvairins ir plės savo klientų ratą, siekdama iki 2023 metų sumažinti savo priklausomybę nuo „Apple“ iki maždaug 25 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas