Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos žaidimų gigantė „Sega“ ruošiasi pirkti „Angry Birds“ sukūrusią suomių studiją

Japonijos vaizdo žaidimų milžinė „Sega“ ketina įsigyti suomių „Rovio“ už maždaug milijardą JAV dolerių, arba apie 900 milijonų eurų, skelbia JAV leidinys „Wall Street Journal“.
Žaidimas „Angry Birds“
Žaidimas „Angry Birds“ / 123RF.com nuotr.

Jei derybos nenutrūks arba neužsitęs, „Sega“ gali susitarti dėl mobiliaisiais žaidimais garsėjančių žaidimų namų pardavimo jau kitą savaitę, dienraščiui teigia su šiuo klausimu susipažinę šaltiniai.

Suomijoje įkurta „Rovio“ yra žinoma dėl 2009 m. išleisto žaidimo „Angry Birds“ , kuris, be kita ko, sulaukė tęsinių, dviejų filmų ir įvairių pramogų parkų.

Bendrovės teigimu, „Angry Birds“ kadaise buvo pirmasis mobilusis žaidimas, kuris buvo parsisiųstas daugiau nei milijardą kartų. Praėjusį mėnesį bendrovė pranešė, kad jos sukurti žaidimai buvo atsisiųsti daugiau nei penkis milijardus kartų.

Vis dėlto Suomijos bendrovei su vėlesniais žaidimais nepavyko pakartoti didžiulio populiarumo, kurio sulaukė „Angry Birds“. Ši žaidimų serija savo piką pasiekė 2014 m., o vėliau „Rovio“ pranešė apie krintančias pajamas bei atleidimus.

„Rovio“ pirkėjo ieško jau kurį laiką. Kovą kompanija pranešė, kad sustabdė diskusijas su potencialiu pirkėju „Playtika“. Sausį ši Izraelio žaidimų bendrovė pateikė neįpareigojantį pasiūlymą pirkti „Rovio“ už 9,05 euro už akciją. Pasiūlymo vertė buvo daugiau kaip 680 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas