Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV atšaukė „China Telecom“ padalinio JAV leidimą vykdyti veiklą šalyje

JAV reguliavimo institucijos antradienį panaikino leidimą „China Telecom“ padaliniui JAV veikti Jungtinėse Valstijose, remdamosi „reikšminga“ rizika nacionaliniam saugumui.
„China Telecom“
„China Telecom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Federalinė ryšių komisija (FCC) nurodė Pekino kontroliuojamai bendrovei „China Telecom Americas“ per 60 dienų nutraukti paslaugų teikimą, taip užbaigiant beveik 20 metų veiklą Jungtinėse Valstijose.

Neabejojama, jog šis žingsnis padidins įtampą tarp dviejų valstybių.

Įmonės valdoma „nuosavybė ir Kinijos vyriausybės vykdoma kontrolė kelia didelę grėsmę nacionaliniam saugumui ir teisėsaugai“, nes Pekinui suteikiama galimybė „prieiti, saugoti, sutrikdyti ir (arba) nukreipti JAV komunikaciją, o tai savo ruožtu leidžia užsiimti šnipinėjimu ir kitais veiksmais, kurie yra žalingi Jungtinių Valstijų atžvilgiu“, – sakoma FCC pranešime.

„Nacionalinio saugumo užtikrinimas yra neatsiejama FCC įsipareigojimo propaguoti viešąjį interesą dalis, o šiandienos veiksmai atlieka šią misiją – apsaugoti JAV telekomunikacijų infrastruktūrą“, – sakoma pranešime

Paskelbus pranešimą, trečiadienio rytą bendrovės akcijos Honkongo vertybinių popierių biržoje atpigo.

„China Telecom“ yra didžiausia Kinijos fiksuotojo ryšio operatorė, o jos akcijos rugpjūtį šoktelėjo apie 20 proc., kai įmonė debiutavo Šanchajaus biržoje.

Visgi ji jau ne vienerius metus susiduria su įvairiomis kliūtimis veiklai Jungtinėse Valstijose, ypač valdant buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui, kuris ne kartą konfliktavo su Pekinu dėl prekybos.

Sausio mėnesį, kartu su kitomis Kinijos valstybinėmis telekomunikacijų įmonėmis „China Mobile“ ir „China Unicom“, bendrovė buvo pašalinta iš Niujorko vertybinių popierių biržos.

D.Trumpo įsakymu buvo uždrausta amerikiečiams investuoti į įvairias įmones, kurios, kaip manoma, aprūpina arba remia Kinijos karinį ir saugumo aparatą.

2020 metų balandį JAV teisingumo departamentas pagrasino nutraukti „China Telecom“ Jungtinėse Valstijose sudarytus sandorius, sakydamas, kad JAV vyriausybinės agentūros „nustatė didelę ir nepriimtiną nacionalinio saugumo ir teisėsaugos riziką, susijusią su „China Telecom“ veikla.

JAV reguliavimo institucijos taip pat ėmėsi veiksmų prieš kitas Kinijos telekomunikacijų bendroves, ypač „Huawei“.

D.Trumpo vadovaujami Baltieji rūmai 2018 metais pradėjo agresyvią kampaniją, siekdami sutrikdyti pasaulines „Huawei“ ambicijas, atkirsdami technologijų milžinę nuo galimybės gauti svarbių komponentų ir uždrausdami naudotis „Google“ „Android“ programine įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas