Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV „Cureline Inc.“ Klaipėdos LEZ statys biotechnologijų gamyklą

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kapitalo biotechnologijų bendrovė „Cureline Inc.“ už 3,5 mln. eurų statys gamyklą ir mokslinių tyrimų laboratoriją Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos LEZ / Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės nuotr.

Veiklą joje planuojama pradėti 2024 metų pirmąjį pusmetį, pranešė gamyklą ir laboratoriją Lietuvoje administruosianti bendrovė „Memel Biotech“, kuri yra „Cureline“ grupės dalis.

„Memel Biotech“ vadovė Agnė Vaitkevičienė sako, kad bendrovė užsiims medicininių preparatų gamyba klinikiniams tyrimams, o tiesioginiai klientai bus farmacijos kompanijos bei gydymo įstaigos visame pasaulyje.

„Lietuvoje būsime pirmieji, galintys sukurti tokio lygio preparatus klinikiniams tyrimams. Taip pat būsime vieni iš nedaugelio Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Ši rinka regione kol kas nėra plačiai užimta, tačiau tokių preparatų pasaulinė paklausa yra didžiulė, todėl ne tik mes, kaip bendrovė, bet ir Lietuva, kaip valstybė, turi potencialą tapti pažangios terapijos technologijų centru“, – pranešime sakė A.Vaitkevičienė.

Anot jos, „Memel Biotech“ bus įrengtos ir specialios patalpos, kuriose bus vystomi ir gaminami biotechnologiniai produktai, skirti personalizuotai medicinai.

Numatomas gamyklos plotas su komercinėmis patalpomis sieks 850 kv. metrų, bendrovė per artimiausius dvejus metus ketina įdarbinti iki 25 aukštos kvalifikacijos specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas