Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV farmacijos milžinė „Merck“ pranešė stabdanti dviejų vakcinų nuo COVID-19 kūrimą

JAV farmacijos milžinė „Merck“ pirmadienį pranešė stabdanti dviejų vakcinų kandidačių kūrimą, tačiau ir toliau kursianti vaistus koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms gydyti.
Vakcina nuo koronaviruso
Vakcina nuo koronaviruso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abi vakcinos kandidatės „paprastai buvo gerai toleruojamos, tačiau imuniniai atsakai buvo prastesni, nei pastebėti po natūralios infekcijos“ ar palyginti su kitomis vakcinomis nuo COVID-19, sakoma „Merck“ pranešime spaudai.

Viena iš vakcinų kandidačių buvo kuriama kartu su Prancūzijos Pasteuro institutu, kuris teigė, kad ir toliau tirs „dvi kitas vakcinas kandidates, kurioms yra naudojamos skirtingos metodikos“.

Tai neraminantis pranešimas, pasauliui mėginant suvaldyti COVID-19 pandemiją, kurios metu virusu užsikrėtė jau beveik 100 mln. žmonių visame pasaulyje, o daugiau nei 2,1 mln. žmonių mirė.

Šiuo metu visame pasaulyje naudojamos septynios vakcinos.

Šiaurės Amerikoje, Europoje, Izraelyje ir Persijos įlankos valstybėse daugiausia gyventojai skiepijami „Pfizer“ ir „BioNTech“ bei „Moderna“ sukurtomis vakcinomis.

Didžiosios Britanijos farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina yra naudojama didžiojoje JK ir Indijos dalyje. Indija taip pat naudoja „Bharat Biotech“ vakciną.

Santaros klinikų nuotr./Revakcinacija Santaros klinikose
Santaros klinikų nuotr./Revakcinacija Santaros klinikose

Keliolikoje šalių yra naudojama Rusijos vakcina „Sputnik V“ bei dar dvi vakcinos iš Kinijos – „Sinopharm“ ir „Sinovac“ naudojamos, tačiau jos dar nėra visiškai patvirtintos.

„Merck“ teigimu, farmacijos milžinė planuoja tęsti dviejų gydymo būdų, taikomų koronavirusine infekcija užsikrėtusiems asmenims, tyrimus.

Pasak bendrovės, vienas iš šių terapinių preparatų, MK-7110, „moduliuoja uždegiminį atsaką“ į virusą, o tarpiniai klinikiniai rezultatai parodė, kad daugiau nei 50 proc. pacientų sumažėjo mirties ar kvėpavimo nepakankamumo rizika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas