Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV gali būti surengtas pakartotinis balsavimas dėl „Amazon“ profsąjungos įkūrimo

JAV Nacionalinės darbo santykių valdybos (NLRB) pareigūnas rekomendavo panaikinti balsavimo dėl „Amazon“ sandėlio Alabamoje darbuotojų profsąjungos įkūrimo rezultatus, pirmadienį pranešė profsąjunga, o tai gali atverti kelia naujam balsavimui.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ginčą tiriančio pareigūno rekomendacija yra esminis žingsnis siekiant atšaukti balandžio mėnesio balsavimo rezultatus, kuriuo buvo sukurti pirmąją „Amazon“ darbuotojų profsąjungą JAV ir į kuriuos, profsąjungos teigimu, kišosi pat bendrovė.

Tam, kad pasiūlymas įsigaliotų, turi būti gautas pačios JAV Nacionalinės darbo santykių valdybos pritarimas.

Rezultatai, kurie parodė, kad didžioji dauguma darbuotojų atmetė sumanymą, užbaigė kelis mėnesius trukusią kovą, kuri sukėlė intensyvias diskusijas dėl darbo sąlygų „Amazon“.

Jungtinėse Valstijose bendrovė turi daugiau nei 800 tūkst. darbuotojų.

„Palaikome bylą nagrinėjančio pareigūno rekomendaciją, kad NLRB panaikintų rinkimų rezultatus ir būtų surengtas naujas balsavimas“, – pranešime teigė Mažmeninės ir didmeninės prekybos bei universalinių parduotuvių profsąjungos vadovas Stuartas Appelbaumas.

„Amazon“ elgesys per visą balsavimo procesą buvo niekingas“, – pridūrė jis.

„Amazon“ savo ruožtu tvirtina netrukdžiusi darbuotojams balsuoti ir pareiškė, kad apskųs darbo inspekcijos pareigūno rekomendaciją.

„Mūsų darbuotojai turėjo galimybę pasisakyti šiuo triukšmingu metu <...> ir dienos pabaigoje jie balsavo už tiesioginį ryšį su jų vadovais ir įmone“, – pareiškė „Amazon“, atsakydama į naujienų agentūros AFP užklausą.

„Visų pirma jų balsas turėtų būti išgirstas, ir mes ketiname imtis priemonių, kad tai įvyktų“, – pridūrė bendrovė.

„Amazon“ teigimu, dauguma jos darbuotojų nenori ar jiems nereikia profesinės sąjungos. Be to, bendrovė pabrėžė jau dabar mokanti daugiau nei dauguma kitų darbdavių, įskaitant minimalų 15 JAV dolerių valandinį atlyginimą ir kitas išmokas.

Tuo tarpu profsąjunga tvirtina, kad darbuotojai buvo bombarduojami prieš profsąjungas nukreiptomis žinutėmis, ir pareiškė, jog bendrovė galėjo bauginti savo darbuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas