Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV iždas pateiks „Exxon“ naujus dokumentus, susijusius su bauda dėl sankcijų Rusijai

Dalaso valstijos federalinis teisėjas nusprendė, kad JAV iždo departamentas privalo pateikti naftos grupei „Exxon Mobil“ dar vieną konfidencialių dokumentų partiją, susijusią su 2 mln. JAV dolerių bauda, ​​pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Exxon Mobil“
„Exxon Mobil“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bauda buvo paskirta didžiausios kapitalizacijos naftos bendrovei Jungtinėse Valstijose ir pasaulyje dėl JAV sankcijų, įvestų Rusijai dėl Krymo aneksijos 2014 metais, pažeidimo.

„Exxon“ 2017 metais užginčijo baudą, sakydama, kad JAV iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) „savavališkai interpretavo“ 2014 metų JAV prezidento Baracko Obamos potvarkį. OFAC yra atsakingas už su sankcijomis susijusių teisės aktų įgyvendinimą.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pastaraisiais mėnesiais bandė užginčyti dokumentų išdavimą, remdamasis vyriausybės sprendimų priėmimo proceso konfidencialumu. Visgi teismas nusprendė, kad kiti dokumentai yra susiję su diskusijomis ir priemonėmis, patvirtintomis jau priėmus sprendimą dėl baudos.

Teisėjas suteikė JAV iždui laiko iki birželio 28 dienos.

Pasak OFAC, nuo 2014 metų gegužės 14 iki 23 dienos „Exxon Mobil“ pasirašė aštuonis dokumentus su Rusijos bendrove „Rosneft“. Iš pastarosios pusės dokumentus pasirašė bendrovės vadovas Igoris Sečinas, kuris yra įtrauktas į OFAC sankcijų sąrašą. „Exxon Mobil“ pabrėžė, kad sudarė šiuos susitarimus su pačia bendrove, o ne asmeniškai su jos vadovu.

2014 metais įvestos JAV sektorinės sankcijos draudžia perduoti Rusijai pažangias technologijas, įskaitant tas, kurios susijusios su gręžimu jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas