Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV naftos milžinė „Chevron“ įsigis „Noble Energy“ už 5 mlrd. JAV dolerių

Viena didžiausių JAV naftos bendrovių „Chevron“ pirmadienį pranešė susitarusi dėl JAV tyrinėjimų ir gavybos bendrovės „Noble Energy“ įsigijimo už 5 mlrd. JAV dolerių.
„Chevron“
„Chevron“ / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Nafta Chevron

Tai bus didžiausias pirkinys naftos pramonėje nuo to laiko, kai koronaviruso pandemija sukėlė nuosmukį.

Šis sandoris padidins apie bendrąsias „Chevron“ atsargas 18 proc. ir leis valdyti naujus telkinius Kolorado ir Vajomingo valstijose esančiame „DJ Basin“ vadinamame baseine bei skalūnų turtingą Permės baseiną Teksase ir Naujojoje Meksikoje, taip pat baseinus Izraelyje ir Pusiaujo Gvinėjoje.

„Mūsų tvirtas balansas ir finansinė drausmė suteikia mums lankstumo įsigyti kokybiško turto šiais sudėtingais laikais“, – pareiškė „Chevron“ generalinis direktorius Michaelas Wirthas.

„Tai yra ekonomiškai efektyvi galimybė „Chevron“ įsigyti papildomų patvirtintų atsargų ir išteklių“, – pridūrė bendrovės vadovas.

Kalifornijos valstijoje įsikūrusi naftos milžinė teigė, kad bendroji ekonominė sandorio vertė yra 13 mlrd. JAV dolerių, įskaitant skolą.

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas 2020 metų ketvirtąjį ketvirtį, pažymėjo „Chevron“.

Sandoris vyksta po istorinio naftos kainų nuosmukio – balandį JAV ateities sandoriai smuko į neigiamą zoną, smarkiai sumažėjus naftos paklausai.

Nuo to laiko naftos kainos šiek tiek atsigavo, o JAV WTI rūšies naftos kaina šiuo metu siekia maždaug 40 JAV dolerių už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas