Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV oro linijų bendrovės laikinai sustabdys darbuotojų atleidimą

JAV oro linijų bendrovės pranešė ketinančios sugrąžinti į darbą darbuotojus, atleistus pandemijos metu, kai Kongresas pirmadienį patvirtino naują ekonominės pagalbos paketą, tačiau viena didelė vežėja perspėjo, kad smukusi kelionių paklausa reiškia, jog ilgalaikės užimtumo perspektyvos išlieka neapibrėžtos.
„United Airlines“ tenka rūpintis dėl smūgio kompanijos reputacijai
Skrydžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po kelis mėnesius trukusių derybų Kongresas prieš pat pirmadienio vidurnaktį galiausiai patvirtino 900 mlrd. JAV dolerių vertės ekonomikos skatinimo paketą, į kurį įeina 15 mlrd. JAV dolerių išmokoms oro linijų bendrovės darbuotojams ir reikalaujama, kad vežėjos neatleistų darbuotojų iki 2021 metų kovo 31 dienos.

„United Airlines“, laikinai atleidusios 13 000 darbuotojų, vadovai pritarė paketui, tačiau įdarbintų darbuotojų statusą apibūdino kaip laikiną.

„Nesitikime, kad kelionių paklausa nuo dabar iki 2021 metų pirmojo ketvirčio pabaigos reikšmingai pasikeis“, – personalui skirtame laiške pažymėjo bendrovės vadovas Scottas Kirby ir prezidentas Brettas Hartas.

„Tiesiog nematome duomenų, kurie parodytų esminį užsakymų skirtumą per ateinančius kelis mėnesius. Štai kodėl manome, kad atleidimų sustabdymas yra bus laikinas“, – priduriama laiške.

Oro kelionių sektorius itin smarkiai nukentėjo dėl COVID-19 pandemijos.

Be to, pastarosiomis dienomis daugiau nei 40 šalių sustabdė keliones iš Didžiosios Britanijos, siekdamos sulaikyti greitai plintančią naują koronaviruso atmainą.

„British Airways“ ir „Delta Air Lines“ pirmadienį pranešė, kad reikalaus keleivių, skrendančių iš Didžiosios Britanijos į Niujorką, atlikti tyrimus dėl COVID-19.

JAV oro keleivių skaičius šiuo metu siekia apie 40 proc. prieš metus buvusio skaičiaus duomenys.

Oro linijų vadovai teigė nesitikintys visiško atsigavimo, kol vakcinos nebus plačiai prieinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas