Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paskelbta, kurios profesijos šiais metais laikomos geriausiomis ir kurios – blogiausiomis

Jungtinėse Valstijose, remiantis įdarbinimo agentūros „Career Cast“ duomenimis, nustatyta, kurios profesijos šiemet gali būti laikomos geriausiomis, o kurios – mažiausiai prestižinėmis.
Sveikatos apsaugos specialistai perspėja, kad  Lietuvoje medicinos paslaugų kaina atitinka kokybę, o ES nepriklausančiose šalyse siūlomas pigus gydymas gali būti pavojingas.
Odontologė / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „RIA Novosti“, šis reitingas buvo sudaromas pagal emocinę įtampą darbe ir gaunamą atlyginimą.

Geriausia profesija pagal šį reitingą išrinkta draudimo matematikos specialisto darbas – šie profesionalai kuria draudimo tarifų ir išmokų metodologijas. Antroje vietoje atsidūrė biomedicinos inžinieriai, trečioje – otolaringologai. 

Į geriausių profesijų sąrašą taip pat pateko ir finansų analitikai, programuotojai, odontologai, akių ligų specialistai, fizioterapeutai, logopedai, dietologai, matematikai, sociologai, statistikos specialistai. 

Blogiausia specialybe JAV laikoma laikraščių reporterių darbas – dėl didelio patiriamo streso ir palyginti mažo atlyginimo.

Vidutiniškai reporteriai šioje šalyje gauna 36 tūkst. dolerių per metus ir susiduria su didelėmis problemomis – nuolatos mažinamais etatais, mažėjančiu atlyginimu, interneto žiniasklaidos konkurencija. 

Blogiausiomis profesijomis taip pat išrinktas aktorių, paštininkų, stogdengių ir skrydžių palydovų darbas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai