Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pramonės gamybos apimtys lapkritį ūgtelėjo, skatinamos automobilių sektoriaus

JAV pramonės gamybos apimtys lapkričio mėnesį toliau augo, iš dalies skatinamos automobilių sektoriaus šuolio, tačiau bendras rodiklis išlieka gerokai mažesnis už praėjusių metų lygį, antradienį pranešė JAV Federalinio rezervo sistema (FRS).
Didžiosios Britanijos plieno gamintoja „British Steel“
JAV pramonės gamybos apimtys lapkritį ūgtelėjo, skatinamos automobilių sektoriaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį bendra pramonės gamybos apimtis ūgtelėjo 0,4 proc., palyginti su spalio mėnesiu, tačiau išliko 5,5 proc. mažesnė nei 2019 metų lapkričio mėnesį.

Gamyklų veiklos mastas nuo gegužės stabiliai augo, išskyrus labai nežymų nuosmukį rugsėjį, rodo FRS duomenys.

Apdirbamosios gamybos apimtys praėjusį mėnesį padidėjo 0,8 proc. ir augo septintą mėnesį iš eilės. Šuolį paskatino 5,3 proc. siekęs variklinių transporto priemonių ir jų dalių gamybos augimas. Be šio rodiklio, apdirbamosios gamybos apimtis būtų padidėjusi tik 0,4 proc., sakoma pranešime.

Konsultacijų bendrovės „Oxford Economics“ ekonomistas Orenas Klachkinas (Orenas Klačkinas) teigė, kad augimas „nebuvo pernelyg įspūdingas“, o pandemijos prognozės nėra visiškai teigiamos, nors vakcinos platinimas teikia vilties dėl ateinančių metų.

„Lėtėjantis darbo rinkos atsigavimas suvaržys vartotojų paklausą prekėms, ir nors netrukus gali būti gauta daugiau fiskalinės pagalbos iš Kongreso, ši pagalba greičiausiai suteiks mažiau paskatų nei pirmasis paramos paketas“, – pareiškė jis analizėje, turėdamas galvoje įstatymų leidėjų pastangas susitarti dėl naujo pagalbos paketo įmonėms ir namų ūkiams.

Duomenys parodė, kad kasyba šalyje išaugo 2,3 proc., įskaitant 8,3 proc. padidėjusią naftos ir dujų gręžinių veiklos apimtį.

Visgi energetikos paslaugų apimtis sumažėjo 4,3 proc. dėl neįprastai šilto oro, sumažinusio šildymo poreikį.

Naudojamų įdiegtų elektros energijos pajėgumų apimtis padidėjo nuo 73 proc. iki 73,3 proc., vėl sugrįždama į prieš metus buvusį lygį, pažymėjo FRS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas