Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV restoranai dėl koronaviruso Kongreso prašo 240 mlrd. JAV dolerių pagalbos

JAV restoranų sektoriaus atstovai Kongreso paprašė sektoriui suteikti 240 mlrd. JAV dolerių finansinę pagalbą. JAV nacionalinės restoranų asociacijos (NRA) duomenimis, šiuo metu šalyje darbą nutraukė keturi iš dešimties restoranų ir kai kurie iš jų nebebus atidaryti, o maždaug 8 mln. darbuotojų jau buvo atleisti arba išleisti nemokamų atostogų. 
Viešbučio restoranas
Restoranas / 123rf.com nuotr.

Organizacija apskaičiavo, jog restoranai kovą prarado 30 mlrd. JAV dolerių pajamų ir balandį gali prarasti dar 50 mlrd. JAV dolerių.

Restoranai yra vieni didžiausių JAV darbdavių – iki koronaviruso pandemijos pradžios sektoriuje dirbo daugiau kaip 12,2 mln. žmonių. Įskaitant viešbučius, sporto klubus ir kitas vietas, kuriose tiekiamas maistas, užimtųjų sektoriuje skaičius viršijo 15,5 milijono.

Pasak Seano Kennedy (Šono Kenedžio), už viešuosius reikalus atsakingo NRA vykdomojo viceprezidento, vyriausybės atlyginimų apsaugos programa (PPP), kuri buvo parengta siekiant padėti smulkiajam verslui, daugumai restoranų yra pernelyg ribota. Pagal šią programą organizacijoms aštuonioms savaitėms suteikiamos paskolos, kurioms taikomi tam tikri reikalavimai.

NRA nurodė, jog restoranams reikalingos paskolos ilgesniam laikotarpiui ir daugiau lankstumo gautų lėšų skirstymo klausimu.

Iš 6,5 tūkst. NRA apklaustų restoranų savininkų, 60 proc. pareiškė, jog federaliniu lygmeniu taikomos priemonės jiems nepadės užtikrinti atlyginimų darbuotojams mokėjimo per visą ekonominio aktyvumo sulėtėjimo laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas