Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV technologijų kompanija Lietuvoje šiemet augs iki 300 darbuotojų, kitąmet – dvigubės

Tarptautinė skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo paslaugų bendrovė „Epam“ planuoja, kad šiais metais Lietuvoje pasieks 300 darbuotojų skaičių, o kitąmet jį padvigubins. Įmonės padalinio Vilniuje vadovas Linas Grinevičius tvirtina, kad darbuotojus „Epam“ traukia galimybė dirbti su didelėmis globaliomis kompanijomis, o atlyginimas taip pat yra konkurencingas ir siekia apie 4 tūkst. eurų prieš mokesčius.
„EPAM“ biuro Lietuvoje atidarymas
„Epam“ biuro Lietuvoje atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Veiklą pradėjo be biuro

1993 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pensivalnijoje, įsteigta bendrovė šiuo metu turi klientų daugiau nei 35 šalyse, įmonės biuruose dirba apie 48 tūkst. darbuotojų.

Pasaulinė technologijų įmonė Lietuvoje veiklą pradėjo praėjusiais metais, tačiau savo biurą Šeimyniškių gatvėje oficialiai atidarė tik šiandien.

„Epam“ padaliniui Lietuvoje keliama užduotis – padėti esamiems ir būsimiems klientams išnaudoti skaitmenines priemones ir tapti šiuolaikiškomis, debesijos pagrindu veikiančiomis organizacijomis.

„Mes pradėjome dirbti be biuro ir jį atidarėme tik tada, kai turėjome daugiau nei 170 darbuotojų. Dirbame hibridiniu būdu, darbuotojas gali dirbti tiek iš namų, tiek iš biuro – ten, kur jam patogu. Jeigu jam reikia susitikti su savo kolegomis, jis atvažiuoja dirbti į biurą, jeigu jam nereikia – žmonės turi įsirengę darbo vietas namuose. Biuras tampa labiau bendravimo nei darbo vieta“, – 15min sakė įmonės biuro Lietuvoje vadovas Linas Grinevičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Grinevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Grinevičius

Šiuo metu įmonė Lietuvoje turi 270 darbuotojų, tačiau Šeimyniškių g. Vilniuje atidarytame biure yra tik 80 darbo vietų – pasak L.Grinevičiaus, toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kiek darbuotojų į jį ateina.

Biuras įrengtas vadovaujantis naujausiomis įmonės veiklos organizavimo praktikomis, kai konkrečios darbo vietos yra rezervuojamos iš anksto. Įmonė tvirtina, kad toks modelis padeda šiuolaikiškai valdyti biurus ir užtikrina sveikatos saugumo reikalavimus.

Tiesa, jau šiemet planuojama, kad darbuotojų skaičius Vilniuje išaugs iki 300. „Kitąmet planuojame augti dvigubai“, – atskleidė pašnekovas.

2022 metais tose pačiose patalpose planuojama atidaryti dar vieną biurą.

Ieško ir jaunų, ir patyrusių specialistų

Pokalbio metu L.Grinevičius atskleidė, kad biure Vilniuje dirba virš 10 skirtingų tautybių žmonių, nors dauguma yra vietiniai.

Yra žmonių, kurie atvažiuoja, nors anksčiau apie tai net negalvojo. Jie turi lietuviškas šaknis ir sužinoję, kad „Epam“ atvažiuoja į Lietuvą, grįžta čia gyventi.

Jo įsitikinimu, tokių globalių žaidėjų kaip „Epam“ atėjimas į Lietuvą padeda sugrąžinti talentus.

„Yra žmonių, kurie atvažiuoja, nors anksčiau apie tai net negalvojo. Jie turi lietuviškas šaknis ir sužinoję, kad „Epam“ atvažiuoja į Lietuvą, grįžta čia gyventi. Tai ypač malonu, kad mes grąžiname žmones į Lietuvą, skatiname legalią imigraciją“, – kalbėjo „Epam“ biuro Lietuvoje vadovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„EPAM“ biuro Lietuvoje atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„EPAM“ biuro Lietuvoje atidarymas

Jis pasakojo, kad 4 tūkst. vidutinį atlyginimą prieš mokesčius mokanti įmonė investuoja į mokymus, veikia „Epam“ mokykla, bendradarbiaujama su vietiniais universitetais.

„Kitas dalykas – mes siūlome savo darbuotojams tai, kad jie gali dirbti su labai didelėmis globaliomis kompanijomis. Nėra taip, kad jie sėdi vienoje vietoje. Šiandien dirba su viena kompanija, rytoj su kita“, – pasakojo jis.

„Epam“ dirba su daugiau nei 100 įmonių, patenkančių į 500 JAV didžiausių įmonių sąrašą. Pasak L.Grinevičiaus, darbo laikas įmonėje yra pritaikytas prie klientų – jei žmogus dirba su klientu, kuris yra JAV ar Azijoje, derinasi prie tenykščio laiko, kad būtų patogu bendrauti.

Paklausus, kokių specialistų ieško įmonė, jis atskleidė, kad įvairovė yra didelė – įdarbinami tiek patyrę, tiek jauni specialistai.

„Yra ką tik baigusių universitetus, yra tokių, kurie galbūt už kelerių metų išeis į pensiją“, – atskleidė vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas