Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV technologijų milžinių vadovai kviečiami atsakyti į antimonopolinio komiteto klausimus

JAV Atstovų rūmų komitetas pirmadienį paskelbė, kad „Amazon“, „Apple“, „Facebook“ ir „Google“ vadovai kviečiami į antimonopolinio tyrimo posėdį, kur jų bus prašoma atsakyti į komiteto narių klausimus.
Facebook
Facebook / 123RF.com nuotr.

Posėdis, kuris turėtų įvykti liepos 27 dieną, šaukiamas daugėjant skundų dėl technologijų platformų, dominuojančių pagrindiniuose ekonomikos sektoriuose, praktikos bei pasigirdus kai kurių aktyvistų ir politikų raginimų suvaržyti Silicio slėnio milžinių galias.

Bendrovių vadovai galės dalyvauti posėdyje vaizdo ryšio priemonėmis.

„Nuo praėjusių metų birželio mėnesio pakomitetis tiria kelių skaitmeninių platformų dominavimą ir galiojančių antimonopolinių įstatymų bei jų vykdymo užtikrinimo pakankamumą“, – pareiškė Teisės komiteto pirmininkas Jerroldas Nadleris ir Antimonopolinio kompiteto pirmininkas Davidas Cicilline.

„Atsižvelgiant į svarbiausią šių korporacijų vaidmenį JAV gyventojų gyvenime, labai svarbu, kad jų generaliniai direktoriai bendradarbiautų“, – pridūrė jie.

„Google“ ir „Facebook“, kurioms tenka didžioji dalis skaitmeninės reklamos pajamų pasaulyje, teikia nemokamas paslaugas, kurios jų sektoriuje iš esmės tapo dominuojančiomis – tokias kaip „Google“ paieškos variklis ar vaizdo įrašų bendro naudojimo platforma „YouTube“.

Vartotojų sąveika su šiais produktais leidžia įmonėms rinkti duomenų profilius ir masiškai parduoti tikslinę reklamą.

Šių metų pradžioje JAV teisingumo departamentas pareiškė, kad peržiūri galimus konkurenciją pažeidžiančius pagrindinių technologijų platformų veiksmus, o daugumos JAV valstijų generaliniai prokurorai pradėjo antimonopolinius tyrimus „Google“ ir „Facebook“ atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas