Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teismas blokavo „Latam Airlines“ užsitikrintą paskolą bankroto byloje

Niujorko bankroto teismas užblokavo 2,45 mlrd. JAV dolerių dydžio paskolą didžiausiai Lotynų Amerikos oro linijų bendrovei „Latam Airlines Group“, kurios dalį turėjo suteikti du bendrovės akcininkai – Cuetų šeima ir „Qatar Airways“.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

Teisėjas atmetė „Latam“ lėšų dėl bankroto rinkimo planą ir nusprendė, kad neteisėta grąžinti kreditoriams skolą reorganizuotos oro linijų bendrovės akcijomis.

Šią iniciatyvą sukritikavo rizikos draudimo fondas „Knighthead Capital Management“ ir kiti investuotojai, kurie mano, jog pagalbos planas iš tikrųjų yra skirtas padidinti kelių didžiausių bendrovės akcininkų turtą.

„Latam“ atstovė pareiškė, kad bendrovė vis dar vertina sprendimą, rašo „The Wall Street Journal“.

Nepaisant teismo sprendimo, „Latam“ vis dar turi galimybių surinkti lėšų. „Knighthead Capital Management“ šiuo metu svarsto apie galimybę sukurti alternatyvią kredito sistemą bendrovei, kuri pasinaudojo JAV bankroto sistema, norėdama įveikti koronaviruso pandemijos sukeltos krizės padarinius.

„Latam“ ir jos dukterinės įmonės Čilėje, Peru, Kolumbijoje, Ekvadore ir Jungtinėse Valstijose gegužės pabaigoje paskelbė bankrotą pagal JAV Bankroto kodekso 11 skirsnį, leidžiantį bendrovių reorganizavimą, siekdamos sumažinti savo orlaivių parko ir skolų, viršijančių 7 mlrd. JAV dolerių, dydį, bei susidoroti su neigiamais koronaviruso pandemijos padariniais aviacijos pramonei.

Įsiskolinimo restruktūrizavimo proceso metu „Latam“ ir jos patronuojamosios įmonės toliau vykdys skrydžius tiek, kiek tai leidžia sąlygos, pranešė bendrovė.

Teismo sprendimas yra tikras smūgis stambiesiems „Latam“ akcininkams, kurie tikėjosi, kad paskola leis jiems apsaugoti savo akcijų paketą įmonėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas