Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV valdžia į juoduosius sąrašus įtraukė rusus, prekiaujančius su Šiaurės Korėja 

Rusijos kontrabandininkai Šiaurės Korėjai tiekia naftą ir kitus resursus, taip padėdami režimui apeiti taikomas ekonomines sankcijas, rašo JAV dienraštis „The Washington Post“, remdamasis šaltiniais JAV valdžioje.
Šiaurės Korėjos prekės, gabenamos į Kiniją keltu
Šiaurės Korėjos prekės, gabenamos į Kiniją keltu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jų duomenimis, šių metų pavasarį buvo pastebėta daug tanklaivių, kursuojančių tarp Vladivostoko ir Šiaurės Korėjos uosto Radžin.

Rusijos verslininkai įtvirtino „tiekimo kompanijų labirintą tam, kad būtų nuslėptos transakcijos ir atsiskaitymo būdai“.

Prekyba tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos tik auga ir tai tapo viena iš priežasčių, kodėl JAV valdžia paskelbė sankcijas Rusijos piliečiams, kurie vykdo prekybą su Šiaurės Korėja, rašo JAV leidinys.

Finansų ministerija paskelbė apie sankcijas atskiriems asmenims, kurie turi Rusijos pilietybes. Paskelbtos ir jų pavardės – Rubenas Kirakosianas, Michailas Pisklinas, Andrejus Serbinas ir Irina Chiuiš. Į sankcijų sąrašą pateko ir Rusijos kompanija „Gefest-M“, taip pat kompanijos iš Šiaurės Korėjos, Singapūro ir Namibijos.

Finansų ministerija paaiškino, kad bendrovė „Gefest-M“ ir jo vadovas R.Kirakosianas tiekė metalą Šiaurės Korėjos kompanijai „Korea Tangung Trading Corporation“, kuriai jau iš anksčiau taikomos JTO ir JAV sankcijos dėl vaidmens kuriant branduolinį ginklą šalyje. Todėl JAV taiko sankcijas visiems, kas turi bet kokius ekonominius santykius su šia kompanija.

Be to, minėti asmenys užsiėmė ir naftos produktų tiekimu į Šiaurės Korėją. Tokių pačių kaltinimų susilaukė ir Singapūre veikiančios kompanijos „Transatlantic Partners“ ir „Velmur Management“. A.Serbinas yra oficialus „Transatlantic Partners“ atstovas, ir asmeniškai užsiėmė dyzelino tiekimu į Šiaurės Korėją.

Beje, dėl tos pačios veiklos JAV nemalonę užsitraukė ir nepriklausoma naftos ir dujų kompanija „NNK-Primorskneftprodukt“, kuriai vadovauja buvęs „Rosneft“ vadovas Eduardas Chudainatovas. Į individualių sankcijų sąrašą pateko ir daugiau Rusijos kompanijų, pavyzdžiui, „Ardis-Podšipnik“ ir jos vadovas Igoris Mičiurinas, užsiimantis statybų verslu. Sankcijų priežastis – ryšiai su Šiaurės Korėjos kompanija „Koea Tangun Trading Corporation“.

JAV piliečiams ir kompanijoms uždrausta užsiimti verslu su šiomis Rusijos bendrovėmis, o jų turtas JAV, jei toks yra, užšaldytas, skelbia „The Washington Post“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius