Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK baiminamasi ne tik tuščių parduotuvių lentynų, bet ir degalų trūkumo

Jungtinės Karalystės (JK) prekybininkai perspėja, kad trūkinėjant tiekimo grandinėms ir saviizoliuojantis vis daugiau darbuotojų parduotuvėse gali pritrūkti maisto prekių. Taip pat nerimaujama, kad gali pritrūkti ir degalų, praneša CNN.
Įvairūs degalai
Įvairūs degalai

Degalinių operatoriai teigia, kad dalyje degalinių pastarosiomis dienomis trūko bešvinio benzino, ir dyzelino, tad kai kurios trumpam buvo užvėrusios duris. Tiesa, šią problemą daugeliu atveju pavyko išspręsti per dieną.

Trūkstant prekių, pirštu bedama į daugelyje ES šalių aktualią problemą – vilkikų vairuotojų šiuo metu itin trūksta. Jungtinėje Karalystėje šią problemą paaštrino ir „Brexitas.“ Skaičiuojama, kad šalyje trūksta maždaug 100 tūkst. vilkikų vairuotojų, iš kurių 20 tūkst. yra ES piliečiai, išvykę iš šalies Jungtinei Karalystei galutinai pasitraukus iš Europos Sąjungos.

„Scanpix“ nuotr./Londonas priskirtas antrai pagal pavojingumą COVID-19 pavojaus zonai
„Scanpix“ nuotr./Londonas priskirtas antrai pagal pavojingumą COVID-19 pavojaus zonai

Problemą aštrina ir kylantys koronaviruso atvejų skaičiai bei būtinybė izoliuotis. JK darbuotojai privalo izoliuotis namuose 10 dienų, jei koronaviruso testo atsakymas yra teigiamas arba jei po artimo kontakto su sergančiuoju jie gavo įspėjimą izoliuotis.

Tokius pranešimus Anglijoje ir Velse liepos 8–14 dienomis gavo apie 620 tūkst. žmonių. Naujų atvejų skaičius šalyje siekia 50 tūkst. per dieną.

Mažmenininkai teigia, kad ši problema trukdo jiems pilnai užpildyti parduotuvių lentynas. Prekybos tinklo „Lidl“ atstovas CNN sakė, kad darbuotojų trūkumas pradeda daryti neigiamą įtaką bendrovės veiklai. Kito didžiojo prekybininko „Sainsbury‘s“ atstovas taip pat nurodė, kad „sunkiai dirbama, jog klientai galėtų rasti tai, ko jiems reikia.“

Maisto prekių tinklo „Co-op“ parduotuvėse taip pat trūksta kai kurių maisto produktų, tačiau „glaudžiai bendradarbiaujama su tiekėjais, kad lentynos vėl būtų pilnos.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londonas prasidedant naujai koronaviruso epidemijos bangai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londonas prasidedant naujai koronaviruso epidemijos bangai

Tiesa, Jungtinės Karalystės vyriausybė jau ėmėsi veiksmų, kad palengvintų naštą verslams – pavyzdžiui, apie 10 tūkst. maisto sektoriuje dirbančių žmonių po kontakto su sergančiuoju koronavirusu neturės izoliuotis, jei jie yra pasiskiepiję arba turi neigiamą koronaviruso testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas