Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK mažmenininkės griežtina nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems darbuotojams skirtas taisykles

Vis daugiau Jungtinėje Karalystėje veikiančių mažmenininkių griežtina savo poziciją nuo COVID-19 nepasiskiepijusių darbuotojų, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiais asmenimis, atžvilgiu, siekdamos sumažinti ilgai besitęsiančios pandemijos lemiamas išlaidas.
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžiosios Britanijos prekybos centrų tinklas „Morrisons“ bei internetinė platforma „Ocado“, drabužių pardavėja „Next“ ir Švedijos namų apyvokos reikmenų ir baldų milžinė IKEA sumažino nedarbingumo išmokas nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems darbuotojams JK, kurie privalo izoliuotis po kontakto užsikrėtusiaisiais.

IKEA siūlo visą įmonės mokamą ligos išmoką tik pasiskiepijusiems, taip pat nepasiskiepijusiems darbuotojams, kurie to negalėjo padaryti dėl ypatingų aplinkybių, sakoma bendrovės pranešime.

Vis dėlto nepasiskiepijusiems darbuotojams, negalinčių nurodyti tokį sprendimą pagrindžiančių aplinkybių, tokių kaip nėštumas ar medicininės priežastys, bus mokama įstatymais nustatyta ligos pašalpa, kuri atitinka minimalų mokėtiną dydį.

Be to, „Ocado“ ir „Morrisons“ atskiruose pranešimuose, atsiųstuose naujienų agentūrai AFP, patvirtino vykdančios iš esmės panašią politiką.

Nepasiskiepiję darbuotojai, neturintys lengvinančių priežasčių, gaus tik standartinio dydžio įmonių mokamą ligos išmoką, jei jų COVID-19 tyrimas yra teigiamas.

Pagal galiojančias taisykles visiškai pasiskiepiję nuo COVID-19 asmenys Didžiojoje Britanijoje teisiškai neprivalo izoliuotis po kontakto su asmeniu, kurio tyrimas yra teigiamas, tuo metu nepasiskiepiję asmenys privalo izoliuotis 10 dienų.

Visi COVID-19 užsikrėtę žmonės privalo izoliuotis penkias dienas ir tada gali nutraukti izoliaciją, jei penktą ir šeštą dienomis jų tyrimai yra neigiami, o temperatūra nėra pakilusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas