Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK planuoja sugriežtinti srautinės televizijos platformų reguliavimą

Didžiosios Britanijos vyriausybė trečiadienį paskelbė apie planus griežtinti srautinės televizijos platformų reguliavimą.
Tikimasi, kad „Netflix“ pasirodžius Lietuvoje piratinio turinio sumažės
Tikimasi, kad „Netflix“ pasirodžius Lietuvoje piratinio turinio sumažės / Scanpix nuotr.

Siūloma, kad tokioms paslaugoms kaip „Netflix“, „Disney+“ ir „Amazon Prime Video“ būtų taikomas tokios pat reguliavimo taisyklės, kaip ir tradiciniams transliuotojams, įskaitant BBC, ITV ir „Sky“.

Kultūros sekretorius Oliveris Dowdenas pareiškė, kad taisyklių peržiūra „sudarys vienodas sąlygas transliuotojams ir srautinės televizijos paslaugoms“.

Televizijos kanalai Didžiojoje Britanijoje privalo laikytis reguliavimo tarnybos „Ofcom“ nustatyto transliavimo kodo, kuris apima tokias sritis kaip žalingas turinys ir nešališkumo užtikrinimas naujienų programose.

Visgi srautinės televizijos platformoms, išskyrus BBC paslaugą „iPlayer“, taikomas švelnesnis reguliavimas, pirmiausia apsiribojant vaikų apsauga ir neapykantą kurstančio turinio prevencija.

Platformos „Netflix“ ir „Apple TV+“ Didžiojoje Britanijoje yra visiškai nereglamentuojamos.

Reformomis taip pat siekiama padidinti viešųjų transliuotojų žinomumą internete, siekiant užtikrinti, kad jų programas būtų galima lengvai rasti ir pasiekti išmaniuosiuose televizoriuose ir kituose įrenginiuose.

„Technologijos pakeitė transliavimo būdą, tačiau taisyklės, apsaugančios žiūrovus ir padedančios konkuruoti mūsų tradiciniams kanalams, yra iš analoginės televizijos amžiaus“, – pridūrė O.Dowdenas.

„Atėjo laikas pažvelgti į tai, kaip galime išlaisvinti savo viešųjų paslaugų transliuotojų galimybes, tuo pačiu užtikrindami, kad žiūrovams ir klausytojams, vartojantiems naujus formatus, paslaugas teiktų sąžininga ir gerai veikianti sistema“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas