Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK profsąjungos paragino vyriausybę imtis veiksmų ginant „Amazon“ darbuotojų teises

Jungtinėje Karalystėje dvi profsąjungos pirmadienį paragino šalies vyriausybę pasitelkiant didžiulę valstybės „perkamąją galią“ kaip svertą reikalauti, kad „Amazon“ pagerintų savo darbuotojų darbo sąlygas.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį paskelbtame pranešime profsąjungos TUC ir GMB pasmerkė „išnaudojančią“ internetinės mažmenininkės darbo praktiką.

Pranešime pabrėžiamos „varginančios sąlygos, nerealūs našumo tikslai, darbuotojų stebėjimas, fiktyvus savarankiškas darbas ir atsisakymas pripažinti profsąjungas ar su jomis bendradarbiauti, nebent priverstiniu būdu“.

Remiantis pranešimu, Didžiosios Britanijos valstybė ir kitos valstybinės institucijos nuo 2015 iki 2020 metų sumokėjo „Amazon“ 630 mln. svarų (697 mln. eurų) pagal viešųjų pirkimų sutartis.

„Jei ministrai rimtai siekia pagerinti gyvenimą, jie turi padėti „suvienodinti“ darbo sąlygas tokiose įmonėse kaip „Amazon“, – pareiškė TUC generalinis sekretorius Frances O'Grady.

„Viešosios sutartys neturėtų suteikti atlygio už ydingą darbo praktiką. Vyriausybė turi naudoti savo perkamąją galią, kad užtikrintų žmonėms orias sąlygas darbe ir atlyginimą, iš kurio jie galėtų pragyventi“, – pažymėjo profsąjungos.

GMB atstovas Mickas Rixas teigė, kad „Amazon“ sandėliuose dirbantys darbuotojai buvo „išvežami greitosios pagalbos automobiliais, vietoj galimybės nueiti į tualetą buvo verčiami naudoti šiukšliadėžes ir butelius, o dabar jie lengvai užsikrečia COVID-19 dirbdami ankštuose sansdėliuose.

Pranešimas skirtas įspėti „viešąjį sektorių, kad jis nebegali užmerkti akių prieš išnaudojančią „Amazon“ praktiką ir pasibaisėtinas sveikatos ir saugos sąlygas“, – teigė M.Rixas.

„Atėjo laikas JK vyriausybei ir saugos reguliavimo institucijoms nurodyti „Amazon“ vadovybei susitvarkyti“, – pridūrė jis.

„Amazon“ atstovas teigė naujienų agentūrai AFP, kad „regis, kritikai yra pasiryžę sudaryti klaidingą vaizdą apie tai, kaip dirba „Amazon“.

„Jie nuolat kartoja tuos pačius skandalingus kaltinimus“, – pažymėjo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas