Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12 /20:57

„JPMorgan Chase“ sutiko susitarti su Jeffrey Epsteino aukomis

Jungtinių Valstijų bankas „JPMorgan Chase“ pirmadienį pasiekė principinį susitarimą dėl kolektyvinio ieškinio, kurį pateikė Jeffrey Epsteino prekybos žmonėmis schemos aukos, patenkinimo.
„JPMorgan Chase“
„JPMorgan Chase“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šalys mano, kad šis susitarimas geriausiai atitinka visų šalių interesus, ypač nukentėjusiųjų, kurie nukentėjo nuo baisaus Epsteino išnaudojimo“, – sakoma bendrame pareiškime.

Vėliau paaiškėjo, kad „JPMorgan Chase“ sutiko sumokėti 290 mln. dolerių (269,39 mln. eurų), kad būtų patenkintas grupinis ieškinys, pranešė kaltintojų advokatas.

Davidas Boiesas, advokatas, atstovaujantis neįvardytam pradiniam ieškovui, kuris bylinėjosi su stambiu amerikiečių banku, paskelbė šį skaičių per atstovę spaudai. Bendrame pareiškime su „JPMorgan“ anksčiau pirmadienį buvo paskelbta apie susitarimą, tačiau finansinių detalių neatskleista. Susitarimą turi patvirtinti teismas.

Susitarimas pasirašytas po gegužės mėnesį paskelbto analogiško banko „Deutsche Bank“ susitarimo, o bylinėjimasis verčia Volstrito bankus pripažinti savo vaidmenį skandale, susijusiame su liūdnai pagarsėjusiu J. Epsteinu, kuris 2019 metais mirė kalėjime.

Žinia apie susitarimą pasirodė tą pačią dieną, kai JAV apygardos teisėjas Jedas Rakoffas patvirtino grupės ieškinius, kuriuos pareiškė ieškovė, teismo proceso metu vadinta „Jane Doe #1“, individualiai ir kitų panašioje padėtyje esančių asmenų vardu.

Pirmadienį priimtame 30 puslapių sprendime J.Rakoffas padarė išvadą, kad „Jane Doe 1“ aukų buvo pakankamai daug, kad jas būtų galima priskirti grupei, ir kad kitais atžvilgiais byla atitiko reikalavimus.

2008 metais Floridoje J.Epsteinas buvo nuteistas už tai, kad mokėjo jaunoms merginoms už masažą, tačiau pagal slaptą susitarimą dėl kaltės pripažinimo kalėjime praleido tik 13 mėnesių.

Vėliau, laukdamas teismo dėl kaltinimų prekyba nepilnametėmis mergaitėmis sekso tikslais, jis nusižudė Niujorko kalėjimo kameroje 2019 metų rugpjūtį, būdamas 66 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas