Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 22

Kai atlyginimas – paslaptis: darbo sutartis gali įpareigoti tylėti ir apie savo algą

Informacija apie tai, kokį atlyginimą gaunate, neretai yra konfidenciali, o jos atskleidimas gali netgi užtraukti atsakomybę. Dėl šios priežasties teisininkai perspėja įdėmiai perskaityti darbo sutartis prieš jas pasirašant. Tačiau realybėje tokie įpareigojimai yra daugiau „solidarumo“ ženklas, sako darbdavių atstovas, o panašų nusižengimą įrodyti labai sunku.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Darbo užmokestis gali būti laikomas konfidencialia informacija ir gali būti atvejų, kuomet jo negalima atskleisti, sakė su 15min kalbėjusi advokatė, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė Julija Kalpokienė.

„Ne apie viską, ką žmogus dirbdamas sužino, gali kalbėti. Darbuotojui reikėtų perskaityti, kas laikoma konfidencialia informacija, kas sudaro komercinę paslaptį, ant ko jis pasirašo. Kartais pasirašo sutartį ir neįsigilina“, – sakė pašnekovė.

Ji pabrėžė, kad teisiškai egzistuoja dvi jautrios informacijos kategorijos – komercinė paslaptis ir konfidenciali informacija. Atlyginimo dydis greičiausiai nepatektų į komercinės paslapties kategoriją, tačiau dažnai yra laikomas konfidencialia informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas