Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 30 /15:21

Kaip sausio 1-ąją dirbs parduotuvės: apsipirkti pavyks ne visur

Pirmąją 2022 metų dieną dauguma didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių pirkėjų nelauks – „Maxima“, „Lidl“ ir „Norfa“ tądien nedirbs visai, tačiau bus galima apsipirkti prekybos tinkle „Iki“ bei aštuoniose budinčiose „Rimi“ tinklo parduotuvėse.
Į „Akropolį“ plūstelėjo pirkėjai prieš įsigaliojant griežtesniems karantino reikalavimams
Pirkėjai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trys tinklai per Naujuosius nedirbs visai

Didžiausio prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės sausio 1-ąją nedirbs, o Naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 dieną – parduotuvės dirbs valanda trumpiau – iki 21 valandos.

Kaip anksčiau teigė „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė, toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į pandemijos sukeltus išbandymus, kurie paskatino pasirūpinti „Maximos“ darbuotojų poilsiu. Ar tai taps tradicija, jos teigimu, bus galima spręsti pandemijai pasibaigus.

Tokį patį sprendimą priėmė ir prekybos tinklas „Norfa“ – šios parduotuvės pirmą naujųjų metų dieną taip pat nedirbs, o šventės išvakarėse irgi veiks trumpiau – iki 20 valandos. Sausio 2 dieną parduotuvėse pirkėjai bus laukiami nuo 10 valandos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Trečioji karantino savaitė Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Trečioji karantino savaitė Vilniuje

Naujųjų dieną penktus metus iš eilės nedirbs ir „Lidl“ parduotuvės. Gruodžio 31 dieną pirkėjai čia bus laukiami iki 20 valandos, o sausio 2-ąją darbą pradės 8 valandą ir dirbs įprastu darbo laiku.

„Tokią tradiciją labai palankiai vertina tiek darbuotojai, tiek ir mūsų pirkėjai. Norime darbuotojams suteikti kuo palankesnes darbo sąlygas, taip pat suprantame, kaip svarbu didžiąsias metų šventes praleisti su savo artimaisiais”, – anksčiau tvirtino „Lidl Lietuva“ vadovas Radostinas Roussev-Peine'as.

LIDL nuotr./„Lidl Lietuva“
LIDL nuotr./„Lidl Lietuva“

Naujųjų dieną budės 8 „Rimi“ parduotuvės

Tuo metu prekybos tinklas „Rimi“ numatė, jog sausio 1 dieną veiks aštuonios budinčios „Rimi“ parduotuvės, jos dirbs nuo 10 iki 20 valandos.

Apsipirkti tądien bus galima Panevėžyje (Klaipėdos g. 82 esančioje parduotuvėje), Palangoje, (Malūno g. 10), Šiauliuose (Gegužių g. 30), Klaipėdoje (prekybos centre „Arena“), Alytuje (Naujoji g. 7E-1), Kaune (prekybos centre „Savas“) ir dviejose parduotuvėse Vilniuje (Žirmūnų g. 64 bei Kedrų g. 4).

Naujųjų išvakarėse iki 21 valandos dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rimi“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rimi“

„Aštuonios budinčios parduotuvės sausio 1-ąją didžiuosiuose miestuose užtikrins, kad pirkėjai prireikus galėtų įsigyti būtiniausias prekes, tačiau tuo pačiu paskutinė metų dieną parduotuvių darbuotojams bus lengvesnė“, – 15min komentavo „Rimi“ komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė.

„Iki“ ragina susiplanuoti šventinį apsipirkimą

Pirmąją 2022-ųjų dieną prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse lankytojai bus laukiami nuo 10 iki 20 valandos.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė
Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė anksčiau ragino prieššventinį apsipirkimą susiplanuoti iš anksto.

„Raginame sudaryti pirkinių sąrašą ir toliau laikytis visų būtinų priemonių savo ir kitų saugumui užtikrinti“, – tvirtino V.Budrienė.

Pokyčius suplanavo ir prekybos centrai

Pirmąją metų dieną darbo laiko pokyčius suplanavo ir didieji prekybos centrai. Pavyzdžiui, tądien Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ nedirbs „Eurovaistinė“, „Maxima“, „Ermitažas“ bei kitos parduotuvės, taip pat bankų skyriai.

Restoranai ir kavinės, kino teatrai ir ledo arenos darbą pradės 12 valandą ir dirbs iki 22 valandos, išskyrus Vilniaus „Akropolyje“ iki 24 valandos dirbsiantį „O‘Learys“ sporto barą ir restoraną. Šiaulių „Akropolyje“ pirmąją naujųjų metų dieną neveiks ir maitinimo vietos, dirbs tik kino teatras ir boulingas. Kazino darbo laikai visuose prekybos centruose nesikeičia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Akropolis“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Akropolis“

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančios parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos darbą baigs anksčiau nei įprastai – 20 valandą, išskyrus iki 21 valandos klientus aptarnausiančią „Maximą“. Kino teatras Vilniuje dirbs iki 17 valandos, ledo arena – iki 19.30 valandos Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“ „Eurovaistinė“ dirbs iki 20 valandos, Šiaulių „Akropolyje“ – iki 19 valandos.

Prekybos centre „Ozas“ sausio 1-ąją nedirbs parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos, o restoranai bei „Multikino“ kino teatras duris atvers nuo 12 valandos ir dirbs iki 22 valandos.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ozas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ozas

Naujųjų išvakarėse parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos dirbs iki 18 valandos, „Maxima“ – iki 21 valandos, o restoranai bei „Multikino“ kino teatras – iki 20 valandos.

Kaune įsikūrusiame prekybos centre „Mega“ sausio 1 dieną taip pat neveiks parduotuvės, o restoranai bei pramogų vietos dirbs nuo 12 iki 20 valandos. Naujųjų išvakarėse parduotuvės ir pramogų vietos veiks iki 19 valandos, „Rimi Hypermarket“ – iki 21 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus