Kalėdinio Vakaro Metu:
Vakarienės metu nesistenkite užsakyti “kuo daugiau” maisto. Maisto švaistymas šventiniu laikotarpiu yra viena ir opiausių problemų
- rinkitės atsakingus restoranus ar sodybas. Jei kalėdinis vakaras vyks restorane, pas atsakingą restorano darbuotoją pasiteiraukite apie jų įmonės požiūrį į atsakingą verslą, rūšiavimą, maisto kilmę ir kokybę.
- į šventę vykite kartu. Pasirūpinkite, kad vakarėlio vieta būtų patogiai pasiekiama viešuoju transportu. Jei keliauti viešuoju transportu nepatogu, kooperuokites ir važiuokite viena transporto priemone keliese.
- tiksliai apskaičiuokite maisto kiekį. Vakarienės metu nesistenkite užsakyti “kuo daugiau” maisto. Maisto švaistymas šventiniu laikotarpiu yra viena ir opiausių problemų.
Taip pat skaitykite - Kaip surengti nepamirštamas Kalėdas įmonėje (I)
- rinkitės vietinius, sezoninius produktus. Vakaro metu parodykite dėmesį svečiams pasiūlydami jiems išskirtinius, kokybiškus patiekalus pagamintus iš vietinių ūkininkų produktų. Supažindinkite svečius su maisto istorija, papasakokite apie ūkius iš kur jis atkeliavo.
- rinkitės daugkartinius indus. Jei įmonės vakaras vyksta sodyboje, įmonės darbuotojų paprašykite iš namų pasiimti savo indų rinkinį. Taip bus ir patogiau (nei valgyti iš vienkartinių indų, kurie paprastai yra išmetami kiekvieną kartą įsidedant kažką naujo), ir ekologiškiau.
- nepamirškite rūšiuoti. Rūšiavimo dėžes pastatykite patogiose vietose, paskirkite atsakingus asmenis už šiukšlių išvežimą.
Šie nedideli elgesio pokyčiai neturės didelės įtakos jūsų gyvenimo kokybei, o poveikis gamtai bus milžiniškas.
Norite daugiau atsakingo verlo idėjų? Junkitės prie mūsų www.verslasatsakingai.lt