Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Karma.vc“ fondas „Karma Ventures II“ pasiekė 100 mln. eurų investicijų lubas

Rizikos kapitalo fondas „Karma.vc“, investuojantis į ankstyvosios stadijos Europos giliųjų technologijų (angl. deep-tech) startuolius, šiandien paskelbė baigiantis investicijų pritraukimo į savo antrąjį fondą „Karma Ventures II“ etapą. Fondas pasiekė maksimalų planuotą investuoti lėšų kiekį – 100 mln. eurų. Tolimesnės fondo investicijos bus nukreiptos į ankstyvos stadijos giliųjų technologijų įmones, ieškant galimybių komercializuoti jų kuriamas inovacijas, skirtas svarbiems pasauliniams iššūkiams spręsti, rašoma pranešime spaudai.
„Karma Ventures“ komanda
„Karma Ventures“ komanda / „Karma Ventures“ nuotr.

„Esame labai dėkingi už itin stiprų esamų ir naujų fondo investuotojų pasitikėjimą. „Karma II“ fondo veiklos pabaiga svarbus įvykis, padedantis mums įgyvendinti fondo misiją – bendradarbiauti su Europos startuoliais, sprendžiančiais svarbius pasaulinius iššūkius. Turėdami ilgą patirtį giliųjų technologijų srityje ir suprasdami visą technologinę riziką, siekiame padėti verslininkams kurti įmones, darančias teigiamą poveikį pasauliui. Europos technologijų lyderiai gali gimti bet kurioje šalyje, todėl pagrindinis „Karma“ dėmesys skiriamas Baltijos šalims, įskaitant Lietuvą. Geras to pavyzdys yra „CGTrader“, – sakė Margusas Uudamas, „Karma.vc“ įkūrėjas ir partneris.

Kitas fondo įkūrėjas ir partneris Tommi Uhari priduria, kad „Karma II“ pasiekimai leis ir toliau plėtoti pirmojo, pradinio fondo „Karma I“, pradėto prieš penkerius metus, veiklą. „Norime, kad Europa kurtų ne tik vienaragius, bet ir pasaulinius technologijų lyderius. Europoje turime visus tam reikalingus talentus“, – teigia jis.

Pirmasis „Karma.vc“ fondas „Karma I“ pritraukė 70 mln. eurų, jį rėmė ribotos atsakomybės partneriai EIF, „Isomer Capital“ ir „Skype“ įkūrėjų investicinė bendrovė „ASI“, o likusią kapitalo dalį skyrė šeimos biurai, pensijų fondai ir esami investuotojai. Į „Karma I“ fondo portfelį taip pat investavo „Infermedica“, „Wirepas“, „Tuum“, „CGTrader“ ir „Lucinity“.

„Šiaurės ir Baltijos šalių regione vienaragių skaičius vienam gyventojui yra didžiausias Europoje. Tai sukuria įkvepiančią aplinką stipriems giliųjų technologijų startuoliams. Džiaugiamės galėdami panaudoti savo startuolių patirtį, stiprinant šią sritį visoje Europoje“, – sakė Kristjanas Laanemaa, „Karma“ įkūrėjas ir partneris.

„Karma.vc“ fondui vadovauja Tommi Uhari, Margusas Uudamas ir Kristjanas Laanemaa – tarptautinė komanda, turinti patirties kuriant ir plečiant giliųjų technologijų įmones. Fondo valdytojai daugiau nei 10 metų dirba ir investuoja į daugybę giliųjų technologijų startuolių, sėkmingai užbaigta daugiau nei 20 startuolių, įskaitant „AppGyver“, „Treatwell“, „Modesat“, „SpectX“ ir „MyHeritage“, pardavimų sandorių su pasaulinių technologijų lyderėmis kaip „SAP“, „Dynatrace“ ir „Splunk“.

Prie fondo „Karma II“ veiklos prisidėjo daug žinomų investuotojų, įskaitant „Skype“ įkūrėjus Jaaną Taliną ir Ahti Heinlą, šiuo metu dirbančius bendrovėje „Starship Technologies“, taip pat Tillą

Quacką („Qualcomm“, „Apple“, „Mapillary“), Jani Huoponeną („Google“) ir „Pipedrive“ technologijų vadovą Sergejų Anikiną.

Prie ilgalaikių pagrindinių „Karma“ investuotojų, tokių kaip Europos investicijų fondas, „Isomer“, „Skype“ įkūrėjo investicinė bendrovė „ASI“ ir „Swedbank“ bei „LHV“ bankų pensijų fondai, prisidėjo keletas naujų reikšmingų antrojo fondo investuotojų. Tarp jų – „Finnish Industry Investments“ (Tesi), „Taavet+Sten“ ir instituciniai investuotojai iš Prancūzijos bei Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas