Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kas dar nebuvote Turkijoje? Kelionės iš Lietuvos neįtikėtinai pigios

Į kelionių rinką atėjus „KIDY Tour“, smuko kelionių kainos. Naujasis kelionių organizatorius tikina, kad tai jis taip paveikė rinką. Tuo metu konkurentai mato kitas priežastis, kodėl pinga kelionės, mat „KIDY Tour“ atėjimo esą kol kas nepajuto.
Smaragdinė pakrantė
Smaragdinė pakrantė / Tez tour nuotr.

Ruošiatės skristi į Turkiją. Kelionės variantą jums pasiūlys ne tik rinkos senbuviai „Tez Tour“ ir „Novaturas“. Dabar poilsiautojus ten skraidins ir „Avia Solutions Group“ priklausanti įmonė „KIDY Tour“, kol kas kitų atostogų krypčių nė nesiūlanti.

Ruošiatės dviese poilsiauti jau balandį, tarkime, savaitę keturių žvaigždučių viešbutyje. „KIDY Tour“ jums tai kainuos mažiausiai 600 eurų (kaina su 80 eurų nuolaida).

Panašiai kainuos ir kelionė su „Tez Tour“ – nuo maždaug 630 eurų dviem asmenims, renkantis poilsį 4 žvaigždučių viešbutyje. Jeigu tiks ir 3 žvaigždutės, „tilpsite“ ir į 600 eurų.

Apie 600 eurų kainuos ir pigiausia kelionė su 4 žvaigždučių viešbučiu, perkant kelionę „Novature“. Anksčiau, kaip skelbiama kelionių organizatoriaus pasiūlyme, ši kelionė kainavo dvigubai brangiau. Žinoma, siūloma paskubėti įsigyti kelionę dėl riboto tokių kelialapių skaičiaus.

Nors nuolaidas kelionių organizatoriai skelbia visada, dabar pripažįsta, kad kainos šį sezoną yra mažesnės.

„Mes esame įsitikinę, kad dėl trečio žaidėjo atėjimo į rinką tos kainos keičiasi“, – 15min sakė  Gvidas Aukštuolis, „KIDY Tour“ vadovas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gvidas Aukštuolis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gvidas Aukštuolis

Pradžią laiko sėkminga

„Mes esame jau pasirašę sutartis su 51 kelionių agentūra dėl mūsų produktų platinimo. Tai yra maždaug trečdalis visų rinkoje esančių kelionių agentūrų. Tai šitas dalykas mus labai džiugina“, – paklaustas, kaip sekasi žengti pirmuosius žingsnius, sakė G.Aukštuolis.

Kiek kelionių jau rezervuota, jis neatskleidžia, bet tikina, kad susidomėjimas didelis.

Nors pastaraisiais metais kelionių sektorių krėtė bankrotai, G.Aukštuolis tikina, kad rinkoje tvyrantis nepasitikėjimas jiems nepakenkė.

„Nuogąstavimai visą laiką egzistuoja, nes visi žinome, kad praeitis tikrai neprideda pasitikėjimo turizme.

Mes tam ruošėmės ypatingai. Mes pradėjome savo veiklą nuo to, kad prisistatėme Turizmo departamentui, viešai pristatėme, kas yra šito naujo kelionių operatoriaus steigėjas, pagrindinis akcininkas, kad klientai žinotų, kas tai yra, kodėl mes ateiname į šitą verslą. Tai mums tikrai dabar padeda“, – aiškino kelionių organizatoriaus vadovas.

Be to, jis džiaugiasi, kad nuo tada, kai atėjo į rinką, kelionių kainos sumažėjo 15–20 proc. 

„Mes esame įsitikinę, kad dėl trečio žaidėjo atėjimo į rinką kainos keičiasi. Patikima ir saugi konkurencija turizme – visą laiką išlošia poilsiautojas“, – sakė jis.

Rinkos senbuvis „Tez Tour“ taip pat pabrėžia mažėjusias kainas, tačiau „KIDY Tour“ čia esą niekuo dėtas.

Trečio žaidėjo dar nematė

„Kol kas šio kelionių organizatoriaus vertinti negalime, nes jo veikla dar beveik nepradėta. Kol kas nebuvo nė vienos kelionės – neišskraidintas nė vienas turistas, o anksčiau skelbta „Kidy Tour“ programa sumažinta – dabar per savaitę planuojama kelti po vieną lėktuvą“, – 15min sakė „Tez Tour“ Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Ji pasakojo, kad „Tez Tour“ keliautojai keliones perka gerokai iš anksto, 2016 m. kelionių programa patvirtinta dar prieš kelis mėnesius.

„Savo kelionių programas sudarome pagal klientų poreikius, kol kas jų koreguoti objektyvių priežasčių nematome. Juolab kad 2016-iems numatomas ypač didelis, apie 30 proc., rinkos augimas“, – sakė ji.

Anot I.Aukštuolytės, kainos šiais metais iš tiesų kiek krenta, tačiau ne dėl padidėjusios konkurencinės aplinkos, o dėl kitų veiksnių: pingančios naftos, besikeičiančios viešbučių kainų politikos.

B. Tilmantaitės nuotr./Antalija
B. Tilmantaitės nuotr./Antalija

„Taip pat veikia masto ekonomika, mat šiais metais mūsų programa smarkiai išplėsta. Dėl pastarųjų priežasčių galime prognozuoti, kad kelionių kainos ateinantį sezoną bus mažesnės, bet, kaip jau minėjau, tai nesusiję su nauju kelionių organizatoriumi – kol kas jo veiklos įtakos mes nejaučiame“, – sakė I.Aukštuolytė.

Turkija bus dar pigesnė

G.Aukštuolio teigimu, 2016 metai Turkijoje bus ypatingi.

„Turkijoje vykstantys politiniai procesai su Rusija lėmė, kad ten per vieną naktį dingo visi Rusijos turistai. Ten labai trūksta turistų, todėl mes, dirbdami su partneriais, stengiamės tuo pasinaudoti, pasiūlydami kuo geresnes kainas. Turkijos viešbučiuose, dingus tam tikram segmentui iš Rusijos, mes stengiamės gauti maksimaliai geras sąlygas“, – sakė jis.

Kol kas „KIDY Tour“ skraidins tik į Turkiją. Planuoja ir kitas kelionių kryptis, bet tikrai ne šiemet.

„Kelionių operatorius turi užsidirbti vardą, turi keliautojų akyse būti patikimas, stabilus ir, kitas dalykas, reikia kelionių agentūrų tinklą išplėsti iki tokio, kad būtų visur prieinamos galimybės nusipirkti kelionę. Naujas kryptis įvesime pamažu“, – sakė jis.

Nors nafta, taigi ir lėktuvo degalai, atpigo, skrydis lėktuvu sudaro tik dalį kelionės paketo kainos.

I.Aukštuolytė, kalbėdama apie kelionių kainų tendencijas apskritai, aiškino, kad jos krenta, tačiau pokyčiai nėra drastiški. Nors nafta, taigi ir lėktuvo degalai, atpigo, skrydis lėktuvu sudaro tik dalį kelionės paketo kainos.

„Galutinę kainą lemia daug kitų kelionės sudedamųjų dalių bei veiksnių, pvz., viešbučių kainų politika ir panašiai. Kainodarą veikia ir verslo dėsniai apskritai –neįtikėtinai  jei šiek tiek sutaupoma degalams anksčiau tekdavusių sąnaudų sąskaita, tai dabar tuos pinigus stengiamasi investuoti į paslaugos, technikos kokybę tam, kad skraidytume patogiau ir saugiau“, – kalbėjo ji.

Didžiausias operatorius „Novaturas“ į 15min klausimus apie rinką ir kelionių tendencijas neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas