Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 08

Vietoj biuro – į kavinę: kaip maitinimo verslai reaguoja į visą dieną dirbančius klientus?

Lietuviai, kaip ir kiti europiečiai, jau senokai pamėgo dirbti kavinėse – čia užsukus visada pamatysi lankytojų, palinkusių prie nešiojamo kompiuterio. Tačiau Europoje šiandien pasigirdo kalbų apie neigiamą šio reiškinio pusę – kai kur netgi nuspręsta tokią veiklą uždrausti arba apmokestinti. 15min domėjosi, ar tokių naujovių nesvarsto Lietuvos verslai.
Huracan coffee
Į kavinę - dirbti / Asm. archyvas

Kai Danielis Grekas Sanchezas kartu su bendraminčiais prieš metus įkūrė startuolį „Salesforge“, lėšų nuomotis biurą jis neturėjo. Tačiau jaunieji verslininkai sprendimą surado – jie kasdien susitikdavo prekybos centro „Panorama“ kavinėse, kuriose visą dieną darbuojantis startuolio veikla ir įsibėgėjo.

„Kai bandai kurti savo verslą iš santaupų, turi per tai pereiti. Susitikdavome „Panoramoje“ ir sėdėdavome čia iki pat darbo pabaigos. Blogų reakcijų nesulaukdavome, „Panoramoje“ yra daug darbui pritaikytų erdvių, ten, sakyčiau, vos ne kaip darbo centras. Taip dirbome kokius 4 – 7 mėnesius, ir tada jau pasiekėm kertinį momentą, kai į mus pradėjo kreiptis žymiai daugiau klientų, tuomet mumis susidomėjo ir investuotojai. Tada jau atsirado pinigų ir pirmajam biurui“, – su šypsena pačią veiklos pradžią prisiminė pašnekovas ir pridūrė, kad dabar startuolyje jau dirba 22 darbuotojai, o įmonė pritraukusi pusę milijono investicijų.

Asm. archyvas/Danielis Grekas Sanchezas
Asm. archyvas/Danielis Grekas Sanchezas

Tokių istorijų, kaip D.Sanchezo – ne viena. Užsukus į kavines bet kuriuo metu gali pamatyti prie kompiuterio palinkusius ar net į darbinį vaizdo skambutį įsitraukusius lankytojus.

Kaip darbo iš kavinių privalumai įvardinamos gan kasdieniškos priežastys: nereikia mokėti nuomos mokesčio už biurą, kasdien gali dirbti iš įvairiausių, tą akimirką patogiausių lokacijų, taip susitaupo laikas, kurį „ištemptų“ kelionė viešuoju transportu ar automobiliu piko valandomis.

Vis dėlto, kai kurios Europos kavinės skelbia jau pavargusios nuo tokių visą dieną dirbančių klientų ir imasi įvairių iniciatyvų – uždraudžia nešiojamuosius kompiuterius ar už naudojimąsi jais ima valandinį mokestį. O ką apie tai mano lietuviškos kavinės?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas