Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kavinės ilgai lauktą sezoną pradeda darbuotojų paieška: vienų kolektyvai išsilakstė per karantiną, kitos planuoja plėtrą

Nuo ketvirtadienio kavinės, restoranai ir barai gali pradėti veiklą lauke, tačiau ne visiems per karantiną pavyko išlaikyti savo darbuotojus. Tad maitinimo įstaigos šiuo metu viena per kitą ieško darbuotojų – vieniems reikia pakeisti išėjusius padavėjus ar virėjus, kiti planuoja plėtrą ir darbina daugiau žmonių. Tiesa, tinklinių kavinių vadovai įsitikinę, kad darbas tokiu oru bus panašesnis į jo imitaciją.
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Restoranai, kavinės ir barai po 5 mėnesių pertraukos ketvirtadienį atnaujina savo veiklą. Tiesa, maistą ir gėrimus žmonėms bus galima tiekti tik lauke – taip dirbti maitinimo įstaigos galės nuo 7 iki 21 valandos. Prie vieno staliuko sėdės ne daugiau kaip du žmonės, nebent jie yra iš vieno namų ūkio.

Kavinės Lietuvoje uždarytos nuo pernai lapkričio pradžios, kai dėl antrosios COVID-19 bangos Lietuvoje vėl buvo įvestas karantinas. Joms buvo galima tiekti maistą tik išsinešimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas