Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kelių priežiūrai“ – papildomi 3 mln. eurų

Vyriausybė trečiadienį posėdyje perskirstė Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšas, 3 mln. eurų skirdama valstybinės reikšmės kelius prižiūrinčiai bendrovei „Kelių priežiūra“.
Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas
Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

KPPP sąmatoje jai jau buvo patvirtinta 76 mln. eurų suma, tačiau, pasak Susisiekimo ministerijos, šių lėšų nepakanka nustatytos apimties ir kokybės kelių priežiūros darbams atlikti.

Susisiekimo ministras teigia, kad papildomos lėšos įmonei leistų suvaldyti asfalto degradavimą ir pagerinti kelių būklę.

„Siūlome skirti mūsų įmonei „Kelių priežiūra“ atlikti visus su kelių priežiūra reikalingus darbus. Kaip žinome, ir žiema praeita buvo sudėtinga, ir lygiai taip pat vasarą buvo įvairiausi karščiai. Tai tikrai keliams įtaka buvo didelė – natūralu, ir visą laiką yra tam tikras lėšų trūkumas“, – posėdyje kalbėjo Marius Skuodis.

Savo ruožtu keleto savivaldybių ir Kelių direkcijos planuojamas nepanaudoti 1,55 mln. eurų KPPP rezervo lėšas nuspręsta paskirstyti Alytaus miesto, Birštono, Biržų rajono, Kauno rajono, Radviliškio rajono, Širvintų rajono savivaldybių ir Kelių direkcijos kelių objektams.

„Metų pradžioje esame paskirstę virš 19 mln. eurų (rezervo – BNS). Iš visų savivaldybių dalis savivaldybių informavo, kad dėl vienų ar kitų priežasčių nebus panaudota kažkur 1,5 mln. eurų“, – aiškino ministras.

Vyriausybės nutarimais patvirtinta KPPP finansavimo lėšų naudojimo 2021 metų sąmata siekia 531,612 mln. eurų, o paskirstytas programos finansavimo lėšų rezervas valstybės reikmėms, susijusioms su keliais, finansuoti – 19,33 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas