Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepyklos Kaišiadoryse vadovai: grūdų ir miltų kainos jau kosminės, tuoj brangs ir duona

Kaišiadoryse 28 metus veikiančios kepyklos „Gudobelė“ vadovai atviri – žaliavų kainos jau kosminės. Vien per dvi pastarąsias savaites, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, grūdai ir miltai pabrango tiek, kad tiekėjai iš Lenkijos lengva ranka nutraukė metinę sutartį ir pareiškė geriau mokėsią baudas. Tad duonos kepėjai atviri – šio kasdienio produkto kaina parduotuvėse irgi netrukus ims sparčiai augti.
Kepykla „Gudobelė“
Kepykla „Gudobelė“ / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Svyravimai per pandemiją

Pastarieji metai, kai visą pasaulį sukaustė COVID-19 pandemija, verslui buvo turbūt vieni sudėtingiausių, sako bendrovės direktorius Mečyslovas Jusevičius. Įtakos turėjo ir energetika, ir darbuotojai, ir žaliavos.

„Šiuo metu turbūt nė viena žaliava nėra nepabrangusi. Eina ir dar vienas etapas – kainos toliau lipa aukštyn“, – sakė direktorius.

Pandemijos metu buvo iššūkių dėl darbo organizavimo, siekta išvengti protrūkių. Kaip sako, per pirmąją COVID-19 pandemijos bangą didesnių sunkumų išvengta. Tačiau atėjusi antroji banga pernai rudenį jau buvusi sunkesnė, nes ir žmonės labiau atsipalaidavo, ir vaikai nuėjo į mokyklas, tad parnešdavo užkratą iš ten.

15min nuotr./Mečyslovas Jusevičius
15min nuotr./Mečyslovas Jusevičius

„Bet gamyba visą laiką vyko, užsakymus vykdėme. Džiaugiuosi, kad žmonės supratingi, ateidavo padirbėti papildomai, nemaža dalis dirba pas mus jau seniai, gerai vieni kitus pažįstame. Verslas turėjo sunkumų, mes ne išimtis“, – teigė M.Jusevičius.

Pirmojo karantino pradžioje duonos pardavimai labai šoktelėjo, nes įbauginti žmonės staiga puolė šluoti kepaliukus iš parduotuvių lentynų, net šaldiklius jos pripildė, sako bendrovės pardavimų vadovas Deividas Ivonaitis. Tačiau greitai rinka normalizavosi ir tie pardavimų skaičiai grįžo į įprastas vėžes.

Dar vieną šuolį, tąkart jau į neigiamą pusę, bendrovė pajuto įsigaliojus būtinybei į didžiąsias parduotuves eiti tik turint galimybių pasą – užsakymai sumažėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas