Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos priežiūros institucijos nurodė pašalinti „Didi“ iš programėlių parduotuvių

Kinijos kibernetinės erdvės prievaizdė sekmadienį nurodė pašalinti internetinės taksi užsakymo paslaugos operatorės „Didi“ programėlę iš programėlių parduotuvių, kai atlikus tyrimus buvo nustatyta, kad naudotojų duomenys buvo renkami „rimtai pažeidžiant“ taisykles.
„Didi Chuxing“
„Didi Chuxing“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms dienoms, kai Kinijos institucija pareiškė atliekanti tyrimą įmonės atžvilgiu dėl „kibernetinio saugumo“ problemų ir „siekiant užkirsti kelią nacionalinių duomenų saugumo rizikai“.

Paskelbus apie tyrimą, vos prieš kelias dienas pirminį viešą akcijų platinimą (IPO) surengusios ir 4,4 mlrd. JAV dolerių pritraukusios „Didi“ akcijų vertė smuktelėjo.

Pastaraisiais mėnesiais Kinijos institucijos griežtina technologijų milžinių šalyje kontrolę nerimaudamos dėl jų didelės įtakos vartotojams.

„Didi“ atveju konkurencijos priežiūros institucija pareiškė: „Po patikrinimų nustatyta, kad programa „Didi Chuxing“ rimtai pažeidžia reglamentus renkant ir naudojant asmeninę informaciją.“

Ji pridūrė nurodžiusi internetinėms parduotuvėms pašalinti „Didi“ programėlę, o pačiai bendrovei – „ištaisyti esamas problemas ir veiksmingai apsaugoti asmeninę vartotojų informaciją“.

Savo pareiškime „Didi“ teigė, kad vartotojai, jau atsisiuntę jos programą, galės ir toliau ją naudoti, o vairuotojų užsakymams tai neturės įtakos.

Bendrovė „atliks kruopščius taisymus <...> ir toliau saugos vartotojų privatumą ir duomenų saugumą“, pridūrė ji.

„Didi“ teigia turinti daugiau nei 15 mln. vairuotojų ir beveik 500 mln. vartotojų, o programa dažniausiai yra paprasčiausias ir greičiausias būdas prisikviesti vairuotoją sausakimšuose Kinijos miestuose.

Konkurencijos priežiūros institucija nedetalizavo, kokią nacionalinio saugumo riziką kelia „Didi“, tačiau teigė, kad nauji vartotojai tyrimo laikotarpiu negalėjo užsiregistruoti paslaugai.

Kad nuo šeštadienio naujų vartotojų registracija buvo sustabdyta, patvirtino ir pati „Didi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas