Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos URM: JAV eksporto apribojimai nesutrukdys Kinijai kurti superkompiuterių

JAV ribojamosios priemonės nesustabdys Kinijos nuo superkompiuterių kūrimo, o tik suteiks ryžto kurti nepriklausomas naujoves, penktadienį spaudos konferencijoje pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijiana.
Uhanas po karantino
Kinija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Eksportas

„Jungtinės Valstijos jau seniai blokavo Kinijos superkompiuterių technologijas, tačiau Kinijos superkompiuteriai ir toliau dominuoja pasaulyje, o juos kurdami pasikliaujame savo pačių naujovėmis. JAV apribojimai ir spaudimas negali užkirsti kelio kinų superkompiuterių kūrimo plėtrai ir tik suteiks ryžto ir valios Kinijai diegti savo naujoves“, – televizijos kanalas CGTN pacitavo Zhao Lijianą.

Ketvirtadienį tapo žinoma, kad JAV nustatė eksporto apribojimus septynioms Kinijos įmonėms ir laboratorijoms, dalyvaujančioms kuriant superkompiuterius Kinijos ginkluotųjų pajėgų poreikiams.

Anot „The Washington Post“, tarp jų šių įmonių atsidūrė „Tianjin Phytium Information Technology (Phytium)“, „Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center“ ir „Sunway Microelectronics“, gaminusios puslaidininkius, taip pat keturi skaičiavimo centrai.

JAV prekybos departamentas pradėjo taikyti sankcijas organizacijoms, vykdančioms didelio našumo skaičiavimus Kinijos kariuomenei dar 2015 metais, kai prezidento pareigas ėjo Barackas Obama.

2019 metais, vadovaujant prezidentui Donaldui Trumpui, buvo patvirtintas antrasis sankcijų paketas, kuriuo siekiama panašių tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas