Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos vaizdo įrašų platforma „Bilibili“ Honkonge pritraukė 2,6 mlrd. JAV dolerių

Kinijos vaizdo įrašų platforma „Bilibili“ Honkonge pritraukė 2,6 mlrd. JAV dolerių, tačiau pirmadienį jos akcijos pigo, investuotojams nerimaujant dėl pasaulinio kinų technologijų įmonių akcijų išpardavimo.
Honkongas
Honkongas / Norberto Kazlausko nuotr.
Temos: 2 Kinija YouTube

Honkongo biržoje debiutavusios „Bilibili“ akcijų kaina ankstyvosios prekyboje sesijos nukrito šiek tiek daugiau nei 6 procentais.

Per pastaruosius pusantrų metų vis daugiau Kinijos technologijų įmonių rinkosi prekiauti savo akcijomis Honkongo vertybinių popierių biržoje, nes Pekino ir Vašingtono santykiai blogėja.

Praėjusiais metais per Honkongo biržose vykusius viešus akcijų platinimus surinkta įspūdingą 49 mlrd. JAV dolerių suma, o tarp debiutavusių įmonių buvo ir tokios milžinės kaip „JD.com“ ir „NetEase“.

Kinijos technologijų įmonių grįžimas į namus tęsiasi ir 2021 metais, tačiau sulaukia jau mažiau investuotojų entuziazmo.

Praėjusią savaitę internetinės paieškos sistemos milžinė „Baidu“ Honkongo biržoje surinko 3,1 mlrd. JAV dolerių, tačiau pirmąją prekybos dieną akcijų kainą baigė tokiame pačiame lygyje ir nuo to laiko net sumenko apie 15 procentų, nes investuotojai vis dar nerimauja dėl didėjančios įtampos JAV ir Kinijos santykiuose.

Praėjusią savaitę JAV reguliuotojai paskelbė apie planus priversti Kinijos įmones griežčiau laikytis nustatytų audito taisyklių, sukeldami susirūpinimą dėl galimo kinų įmonių pašalinimo iš JAV biržų ir pasaulinio Kinijos technologijų akcijų išpardavimo.

„Bilibili“ – sparčiai augančios vaizdo įrašų platformos, turinčios apie 200 mln. vartotojų (daugiausia jaunų kinų) – akcijomis jau prekiaujama Niujorke.

Bendrovė yra dažnai vadinama „Kinijos „YouTube“, nes leidžia vartotojams įkelti ir dalintis vaizdo įrašais bei talpinti savo sukurtą turinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas