Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ pradeda rengti SGD terminalo pajėgumų paskirstymo taisykles

Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutarė AB „Klaipėdos nafta” laikinai suteikti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatoriaus funkcijas. Operatoriaus statusas leidžia bendrovei jau dabar pradėti rengti terminalo pajėgumų paskirstymo taisykles, planuoti ateities darbus ir užtikrinti spartų ir efektyvų terminalo užbaigimo procesą.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vyriausybės nuomone, „Klaipėdos nafta“  yra vienintelis subjektas, galintis užtikrinti, kad sistemos naudotojai turėtų galimybę eksploatuoti SGD terminalą nuo jo eksploatavimo pradžios. Bendrovei operatoriaus statusas vėliau turėtų būti suteiktas visam laikui.

Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius pažymi, kad šis  statusas itin svarbus suskystintų gamtinių dujų rinkos dalyviams, kurie labai susidomėję seka projekto eigą.

Pažymėtina, jog tam, kad būtų užtikrintas SGD terminalo komercinis naudojimas iškart nuo SGD terminalo įstatymu numatytos datos, būtina iš anksto paskelbti naudojimosi SGD terminalu taisykles, SGD terminalo pajėgumų paskirstymo procedūras, suderinti ir viešai skelbti SGD terminalo naudojimo suskystintoms gamtinėms dujoms atgabenti, išdujinti ir patiekti į gamtinių dujų sistemą grafikus.

„Potencialiems terminalo verslo partneriams labai svarbu iš anksto žinoti, kas nustatys žaidimo taisykles ir kokios tos taisyklės bus. Turėdami laikinojo operatoriaus statusą jau dabar galime pradėti rengti taisykles, kuriomis vadovaujantis ateityje galėsime skirstyti terminalo pajėgumus. Taip pat galėsime kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją dėl kainų viršutinių ribų, derinti naudojimosi terminalu taisykles ir suderinti sutartis“, - paaiškino bendrovės generalinis direktorius.

Valstybei priklauso 72,32 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai