Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ sutartis lieka galioti

Koncerno „Achemos grupė“ valdomai bendrovei Krovinių terminalas, kuri siekia panaikinti naftos produktų krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ ir naftos bendrovės „Orlen Lietuva“ produktų krovos sutartį, ir vėl nepavyko laikinai sustabdyti dalies sutarties vykdymo.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas kovo 23 dieną atmetė Krovinių terminalo skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo pernai gruodį priimtą nutartį.

Krovinių terminalas siekia, kad „Klaipėdos nafta“ jam sumokėtų 5,995 mln. eurų žalos, o 2011 metų lapkritį su „Orlen Lietuva“ pasirašyta sutartis būtų pripažinta niekine ir negaliojančia. Laikinai, kol bus išspręstas ginčas iš esmės, Krovinių terminalas prašė sustabdyti sutarties dalies vykdymą, leidžiant „Orlen Lietuvai“ dyzeliną ir benziną perkrauti ir per Krovinių terminalą, neapsiribojant tik „Klaipėdos nafta“.

Krovinių terminalas teismui teigė, kad „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ susitarimas pažeidžia Konkurencijos įstatymą ir riboja galimybes sąžiningai konkuruoti Klaipėdos uosto šviesių naftos produktų krovos rinkoje.

Pagal „Klaipėdos naftos“ su „Orlen Lietuvos“ sutartį visus pastarosios įmonės per Klaipėdos uostą kraunamus šviesius naftosproduktus turi teisę krauti tik „Klaipėdos nafta“. Iki tol „Klaipėdos nafta“ krovė apie 70 proc. „Orlen Lietuvos“ produktų, o 30 proc. – Krovinių terminalas.

Trečiuoju asmeniu šiame ginče yra įtrauktas buvęs „Klaipėdos naftos“ vadovas, dabartinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos nafta“ akcijų, jos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas