Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos uoste pradėtos 8 mln. eurų kainuosiančio logistikos centro statybos

Klaipėdoje pradėtos logistikos centro Minijos181 statybos. Pažymint naujojo centro statybų pradžią įkasta simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms. Įkurtuves tikimasi švęsti 2024-ųjų antrąjį ketvirtį.
Įkasta simbolinė kapsulė, žyminti logistikos centro statybų pradžią.
Įkasta simbolinė kapsulė, žyminti logistikos centro statybų pradžią. / Bendrovės nuotr.

„Logistikos centras Minijos181 į kurį planuojame investuoti apie 8 mln. eurų, taps Klaipėdos terminalo grupės įmonių pagrindine būstine. Joje įsikurs grupei priklausančių įmonių administracijos darbuotojai. Sprendimas investuoti į naujo logistikos centro (angl. Stock-office) statybas kilo iš ambicingų planų plėsti veiklą ir suteikti daugiau pridėtinių verčių mūsų klientams Klaipėdos uoste“, – apie jubiliejinių metų įprasminimą kalba UAB „Klaipėdos terminalo grupė“ direktorė Ramunė Venslauskienė.

Kaip sako R.Venslauskienė, simbolinės kapsulės įkasimas žymi ypatingą 30 – ties KTG veiklos metų sukaktį. Per šiuos metus įgyvendinta daug ir įvairių projektų, išvystytos įmonių veiklos, sukurta daugiau nei 340 darbo vietų ir grupės valdomos įmonės tapo neatsiejama Klaipėdos dalimi.

Bendrovės nuotr./Įkasta simbolinė kapsulė, žyminti logistikos centro statybų pradžią.
Bendrovės nuotr./Įkasta simbolinė kapsulė, žyminti logistikos centro statybų pradžią.

Planuojama pastatyti beveik 7 800 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų pastatą su sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis. Sandėliavimo erdvėms skiriama beveik 5 000 kv. m, biurams – 2 800 kv. m.

Šios statybos, t.y. vienas iš strateginių tikslų, siekiant efektyvesnio veiklos valdymo.

Centras Minijos181 bus vieta darbuotojams bendradarbiauti, kurti ir augti kartu, o visai organizacijai erdvė įgyvendinti ateities veiklas bei ambicingas vizijas.

„Mūsų tikslas kurti pridėtinę vertę esamiems klientams Klaipėdos uoste, teikiant jiems papildomas paslaugas iš vienų rankų. Pradedant nuo krovinių fasavimo, ženklinimo, sandėliavimo ir 3PL užtikrinimo“, – akcentuoja Minijos181 vadovas Tomas Stasytis.

R.Venslauskienė teigia, jog rengiant projektą buvo atsižvelgta į nuostatą, kad pastatai turi tarnauti žmonėms, todėl parinktos natūralios medžiagos, mediena, metalas. Tuo pačiu sandėliavimo patalpoms kelta užduotis – funkcionalus išplanavimas, efektyviam krovos technikos judėjimui ir įvairų gabaritų krovinių aptarnavimui. 

Per tris dešimtmečius KTG užaugo ir sukūrė ne vieną sėkmingą verslą bei tapo viena iš lyderių Klaipėdos uoste. Tai lietuviško kapitalo šeimos verslas, valdomas pagrindinio akcininko Zigmo Petrausko. Konsoliduotos KTG pajamos 2022 – aisiais sudarė 56 mln. eurų.

Logistikos centras Minijos 181 bus A++ energinės klasės, o projekto autoriai – architektų studija UAB „NEBRAU“, architektas – Laurynas Avyžius.

Statybų rangovas – UAB „Aldasta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas