Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Komandiruotė metams? Patirtis, kurios negali atsisakyti

Darbo kelionių ar komandiruočių, ypač iki pandemijos pasitaikydavo dažnam, o štai pasiūlymas kartu su visa šeima komandiruotis į kitą šalį metams gali atrodyti kaip iššūkis. Vaida Zamblauskienė, tarptautinių ir tarpvaliutinių pinigų perlaidų bei mokėjimų bendrovės „Western Union Lietuva“ apskaitos vadovė, šioje bendrovėje kaip tik ir gavo tokį pasiūlymą. O su juo sutikusi, neprašovė – darbo kitoje šalyje patirtis ne tik praturtino asmeniškai, bet ir įkvėpė toliau kilti karjeros laiptais.
Vaida Zamblauskienė
Vaida Zamblauskienė / „Western Union Lietuva“ nuotr.

„Dar prieš pradėdama dirbti „Western Union“ jau daug žinojau apie įmonę ir ko galima tikėtis. Apie tai, kad bus kur tobulėti, ko mokytis, kad karjeros galimybių tiek horizontaliai, tiek vertikaliai yra labai daug – nemažai sėkmės istorijų jau buvo žinomos“, – pasakoja V.Zamblauskienė.

Karjerą įmonėje ji pradėjo apskaitos srityje Vilniuje, čia nuo pagrindų subūrė ir vadovavo komandai, kuri gilinasi į vieną specifinę apskaitos sritį. Bet vos po poros metų darbo iš vadovybės sulaukė kiek netikėto pasiūlymo – metams kraustytis į Austrijos sostinę Vieną ir ten pavaduoti kolegę, kuri išeina vaiko priežiūros atostogų.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Vaida Zamblauskienė
„Western Union Lietuva“ nuotr./Vaida Zamblauskienė

„Pati tuo metu net neieškojau jokių pokyčių, neplanavau nieko keisti ar kažkur judėti, bet pasiūlymas toks įdomus, kad iškart supratau – būtų keista nepabandyti ir kvaila atsisakyti“, – prisimena V.Zamblauskienė.

Pasak jos, labai saugiai nuteikė tai, kad įmonė pasirūpino visais teisiniais niuansais, padėjo rasti gyvenamąją vietą visai šeimai, susitvarkyti dokumentus. „Tai yra papildoma motyvacija priimti iššūkį, pasinaudoti pasiūlymu, nes žinai, kad tavo užnugaryje yra bendrovė, kuri nepaliks tavęs spręsti kasdienių iššūkių vienam, atsakys į visus kylančius klausimus ir viskas pavyks sklandžiai“, – sako Vaida.

Proga pažinti ir patirti

Adaptacija naujoje šalyje, pasak jos, buvo lengva, nes su Vienoje dirbančiais žmonėmis pašnekovė jau turėjo bendrų darbų per nuotolį. „Buvo nuostabi galimybė pažinti juos asmeniškai, pagilinti ryšius, pabūti sūkuryje tų sprendimų ir darbų, prie kurių iki tol prisidėdavau iš Vilniaus. Tiesa, darbas kiek skyrėsi, ten daug laiko teko praleisti prie ataskaitų vadovybei ir reguliuojančioms institucijoms, tad mokytis tikrai buvo ko“, – sako V.Zamblauskienė.

Vienoje dirbanti komanda kiek mažesnė nei Vilniuje, kur skirtinguose pastatuose dirba kone 2000 darbuotojų. Tad viena iš smagių patirčių pašnekovė įvardija ir galimybę vėl pajusti mažesnio biuro žavesį, kai darbines problemas kolegos greitai išsprendžia tiesiog užbėgdami vieni pas kitus trumpam pokalbiui ar prie puodelio kavos. Pati Viena, kaip miestas gyventi, taip pat atsikleidė savo žavesį. Pasak Vaidos, pažinti šalį, kuri tokia turtinga savo gamta, istorija ir kultūra, ne kaip turistei, buvo labai gera patirtis. Nekilo jokių nesklandumų net ir nemokant vokiečių kalbos.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Vaida Zamblauskienė
„Western Union Lietuva“ nuotr./Vaida Zamblauskienė

„Visuose „Western Union“ padaliniuose aplinka yra daugiakultūrinė, dirba daug žmonių iš pačių įvairiausių šalių. Aš pati lankiau kursus ir mokiausi vokiečių, man buvo įdomu įgyti pagrindus, susipažinti su nauja kalba. Bet didelio iššūkio ir būtinybės greitai to išmokti nebuvo, visur užtekdavo ir anglų kalbos. Tai taip pat padėjo išvengti papildomo streso“, – pasakoja Vaida.

Lėmė karjeros pokyčius

Be smagios patirties, šis paskyrimas nulėmė ir karjeros pokyčius. Išvykus į Vieną, Vaidos vieta Vilniuje liko augti subrendusiems kolegoms, kurie turėjo galimybę kilti karjeros laiptais. O, grįžus iš Vienos, jos taip pat laukė jau kitos pareigos.

„Tiek aš pati, tiek ir mano vadovai norėjo panaudoti didesnę mano patirtį ir grįžusi į Vilnių jau gavau aukštesnes pareigas toje pačioje apskaitos srityje. O vėliau pati išbandžiau dar daug naujų dalykų bendrovėje. Vienu metu sugalvojau, kad noriu išbandyti finansų sritį, tad gavau galimybę padirbėti kitame skyriuje. Vėliau supratau, kad mano pašaukimas – apskaita, ir tęsiau karjerą šioje srityje. Iš tiesų, mūsų bendrovėje judėjimo gali būti labai daug, net ir nekeliaujant į užsienio šalis“, – sako V.Zamblauskienė, šiuo metu vadovaujanti vienam iš „Western Union Lietuva“ apskaitos padalinių.

Pasak jos, kelionė buvo labai stipri motyvacinė patirtis, leidusi ne tik pakeisti aplinką, pasimėgauti, bet ir kitaip pažiūrėti į savo darbą. „Kodėl sakoma, kad atostogos labai reikalingos ir svarbu jas praleisti ne namuose? Tai duoda tam tikrą restart‘ą protui ir emocijoms. O galimybė padirbti ir pagyventi kitoje šalyje davė dar didesnį postūmį ir tikrai daug motyvacijos ateičiai“, – pasinaudoti siūlomomis galimybėmis bei išbandyti tokias patirtis ir kitiems siūlo V.Zamblauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas