Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurencijos taryba netirs „Circle K“ skundo dėl „Orlen Lietuvos“ veiksmų

Konkurencijos taryba nepradės tyrimo dėl Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos naftos importo ir perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ veiksmų, susijusių su žieminio dyzelino pardavimu.
Konkurencijos taryba
Konkurencijos taryba / Viktorijos Savickos / 15min nuotr.

Skundą tarybai pateikė Airijos įmonė „Circle K Ireland Fuel Trading Limited“, teigusi, kad „Orlen Lietuva“ sutartyse su degalų pardavėjais taikė skirtingas žieminio dyzelino kainas, pranešė taryba.

„Circle K“ nurodė, kad pagal iš anksto sudarytą ilgalaikę sutartį su „Orlen Lietuva“ už šį dyzeliną 2022 metų sausio ir vasario mėnesiais ji mokėjo brangiau nei konkurentai, todėl ji ir su ja susijusi bendrovė „Circle K Lietuva“ neteko dalies pajamų.

Tačiau Konkurencijos taryba nerado pagrindo įtarti, kad „Orlen Lietuva“ būtų siekusi iš rinkos išstumti „Circle K“ įmones. Airijos bendrovė ir pati nurodė, kad Mažeikių gamykla nesiekė jos išstumti iš prekybos žieminiu dyzelinu rinkos ar kitaip iškraipyti konkurencijos.

Duomenys taip pat nerodo, kad „Circle K“ grupės įmonės būtų praradusios reikšmingą dalį pardavimų ar klientų, Lietuvos įmonės pajamos ir pelnas 2022 metais augo, teigia Konkurencijos taryba.

Be to, pasak tarybos, „Orlen Lietuvos“ veiksmų tyrimas pareikalautų didelių išteklių, palyginti su tikėtinais jo rezultatais.

Vis dėl to taryba pažymi, kad jos sprendimas nereiškia, kad „Orlen Lietuvos“ veiksmai negalėjo pažeisti Konkurencijos įstatymo, todėl „Circle K Ireland Fuel Trading Limited“ gali kreiptis į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas