Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurencijos taryba nutraukė tyrimą dėl galimo saugos įmonių kartelio

Konkurencijos taryba trečiadienį pranešė nutraukusi 2020 metais pradėtą tyrimą dėl saugos įmonių ir jas vienijančios asociacijos „Apsaugos verslo grupė“ – buvo įtarta, jog įmonės galėjo derinti paslaugų įkainius.
Konkurencijos taryba
Konkurencijos taryba / Viktorijos Savickos / 15min nuotr.

Tarybos nuomone, tęsiamas tyrimas nedarytų reikšmingos įtakos konkurencijai ir vartotojų gerovei.

„Surinkti duomenys parodė, kad asociacijos skelbti minimalūs paslaugų įkainiai, kurie buvo viešinami perkančiųjų organizacijų ir institucijų žiniai, su nežymia paklaida buvo apskaičiuoti remiantis būtinais reikalavimais“, – rašoma pranešime.

Tyrimas pradėtas įtarus, kad asociacija „Apsaugos verslo grupė“ ir jos įmonės galėjo derinti fizinės apsaugos paslaugų įkainius arba jų sudedamąsias dalis – asociacijos tinklapyje buvo paskelbti iš savarankiškų dedamųjų dalių apskaičiuoti įkainiai, taip pat buvo nurodoma, kad tam tikrų kategorijų kaštai nėra įtraukti į kainą.

Konkurencijos taryba nurodo, kad jai pradėjus tyrimą asociacija apskritai nustojo skelbti šiuos įkainius. Be to, įvertinus dalies įtariamų įmonių siūlomus įkainius paaiškėjo, jog į galutinę kainą buvo įskaičiuojami draudimo, uniformų, ekipiruotės, pelno maržos ir kiti kaštai.

Nutarimas gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Konkurencijos taryba skelbia, jog atnaujintų tyrimą, jei paaiškėtų naujų aplinkybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas